Αχ. Μπέος: Σε ιδιώτη o εκσυγχρονισμός του οδοφωτισμού – Ας μας έδινε η κυβέρνηση τη δυνατότητα ενίσχυσης με 300 άτομα

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η εκχώρηση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη φωτισμού για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης – αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος υπεραμύνθηκε της απόφασης, επισημαίνοντας ότι το έργο δεν θα μπορούσε να επιτελέσει η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού που δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και τόνισε ότι δεν υπάρχει ζημία για το δήμο και τους δημότες.

Τις αντιρρήσεις τους εξέφρασαν όλες οι αντιπολιτεύσεις όπως και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, επισημαίνοντας αδυναμίες στην εισήγηση λήψης μιας τέτοιας απόφασης και κάνοντας λόγο για εκχώρηση ανταποδοτικών τελών σε ιδιώτη.

Απαντώντας σε αυτές ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος τις κατηγόρησε ότι λένε τη μισή αλήθεια, και ότι δεν υπάρχει καμία εκχώρηση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη. «Η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού δεν διαθέτει το προσωπικό -μόλις 11 άτομα- για να αλλάξουν 19.000 λαμπτήρες σε τέσσερις μήνες.

Ας μας έδινε η κυβέρνηση τη δυνατότητα ενίσχυσης του δήμου με 300 άτομα για να ενισχύσουμε όλες τις υπηρεσίες και να μην χρειάζεται να προχωρούμε σε εργολαβίες.

Ο δήμος Βόλου πληρώνει το χρόνο 2,5 εκ. σε ρεύμα πάνω κάτω, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών. Η όποια εταιρεία αναλάβει το έργο έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, μας λέει ότι εμείς με τα χρήματα που πληρώνεται για ρεύμα, και μετά από εκπτώσεις που θα σας κάνουμε, θα σας τοποθετήσουμε 19.000 λαμπτήρες και θα έχουμε και τη συντήρησή τους για τα επόμενα 12 χρόνια. Άρα δεν επιβαρύνεται ο δήμος, τόνισε ο κ. Μπέος.

Επιπλέον ανέφερε ότι η δημοτική αρχή προέβλεψε και την αγορά 8500 λαμπτήρων για να τοποθετηθούν στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει