Ανδρέας Ζέρβας: Προκαλούν τη νοημοσύνη οι γνωστοί τσαρλατάνοι της τοπικής πολιτικής ζωής

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεχίζουν να προκαλούν τη νοημοσύνη όλων μας οι γνωστοί τσαρλατάνοι και γελωτοποιοί της τοπικής πολιτικής ζωής επιχειρώντας να παραπλανήσουν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, και να αφήσουν σκιές για την χρηστή και διάφανη διαχείριση του δημοτικού χρήματος.

Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα Οικονομικά οφείλω να ξεκαθαρίσω προς τους πολίτες ότι οι κραυγές και η δήθεν απόγνωση των περιθωριακών της πολιτικής για την τύχη του αποθεματικού όχι απλώς είναι υποκριτικές, αλλά συνιστούν μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη της παροιμιώδους αδυναμίας των ανθρώπων αυτών να υπηρετήσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τα συμφέροντας της πόλης.

Και ο τελευταίος πολίτης καθημερινά βλέπει ότι η πόλη είναι ένα εργοτάξιο. Εργα μεγάλου, μεσαίου και μικρού μεγέθους εκτελούνται σε όλα τα σημεία διαμορφώνοντας τη νέα σύγχρονη, λειτουργική, ευρωπαϊκή μορφή του Βόλου μας.

Όλα αυτά τα έργα που είναι αναγκαία δεν χρηματοδοτούνται στο σύνολό τους από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, αλλά απαιτούν και τη συμμετοχή του Δήμου με ιδίους πόρους, δηλαδή με λεφτά των δημοτών μας . Αν λοιπόν δεν υπήρχε το αποθεματικό, που η νοικοκυρεμένη διαχείρισή μας διασφάλισε, μια σειρά έργων δεν θα εκτελούνταν ποτέ ή θα ξεκινούσαν και θα σταματούσαν από έλλειψη χρηματοδότησης, όπως κατ’ επανάληψη, δυστυχώς, παρατηρήθηκε στο παρελθόν.

Όπως έχει χιλιοειπωθεί, αλλά από ορισμένους είτε λόγω σκοπιμότητας είτε λόγω αδυναμίας δεν γίνεται αντιληπτό, άλλο είναι το αποθεματικό και άλλο το χρηματικό διαθέσιμο υπόλοιπο, το οποίο ανέρχεται στα 20.000.000,00 και έχει δεσμευθεί για την πραγματοποίηση των έργων.

Ας σταματήσουν λοιπόν όσοι συνεχίζουν την τακτική της συκοφάντησης και της παραπληροφόρησης να ενοχλούν τη νοημοσύνη και την αισθητική των συμπολιτών μας. Και ας δηλώσουν δημόσια ότι δεν θέλουν να αξιοποιούνται τα χρήματα του Δήμου με έργα και υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά να διατίθενται για τις αρπαχτές και τις «κονόμες» ημετέρων και των γνωστών τρωκτικών που χρόνια καταδυνάστευσαν την πόλη. Τουλάχιστον ας έχουν αυτή τη στοιχειώδη ειλικρίνεια.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Ανδρέας Ζέρβας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει