ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας: Καμία σφαίρα δεν έπεσε από λάθος, ένοχοι η κυβέρνηση, οι μπάτσοι και το κράτος

Κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη, στις 18.00, στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό, επειδή τον θεώρησε απειλή, ένας κοσμηματοπώλης και αστυνομικοί δολοφονούν τον Ζακ Κωστόπουλο, επειδή τον θεώρησαν απειλή.  Πέντε χρόνια μετά τη χρυσαυγήτικη δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν και του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ο 63άχρονος Petrit Zifle Αλβανός εργάτης γης πέφτει νεκρός από σφαίρα χρυσαυγήτη στη Λευκίμμη, γιατί υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια του σε καυγά καφενείου που προκάλεσε το εθνικιστικό παραλήρημα του φασίστα δολοφόνου του. Καθημερινά στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και όλου του αστικού πολιτικού συρφετού, εκτελείται το παρόν και το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων νέων, εργαζόμενων και ανέργων. Καθημερινά ακρωτηριάζονται η ζωή και τα όνειρα της τάξης που παράγει τον πλούτο, στον κοινωνικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η οικονομική ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκφραστές για να συνεχίσουν να τρώνε  όλοι μαζί με χρυσά κουτάλια.

Αυτό τον κόσμο της ανελέητης εκμετάλλευσης, του σκοταδισμού και του ολοκληρωτισμού της καπιταλιστικής ανάπτυξης έβαλε στο στόχαστρο η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Μια εξέγερση που πυροδοτήσε η δολοφονία του Αλέξη, αλλά οι διεργασίες της ήταν προϊόν της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής απέναντι σε όσους επιδιώκουν τη διατήρηση αυτού του βάρβαρου κόσμου και της καπιταλιστικής κρίσης που είχε μόλις αρχίσει να δείχνει τα δόντια της. Αυτό τον κόσμο έχουμε σήμερα καθήκον να συντρίψουμε, βαθαίνοντας το ρήγμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Δεν χωρούν πλέον αυταπάτες πως χωρίς να έρθει αυτός ο κόσμος ανάποδα, οι μηχανισμοί που τον υποβαστάζουν (Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, τράπεζες κοκ) και οι πολιτικοί – ιδεολογικοί μανδύες τους (εθνικισμοί, ναζιστικά και αστικά πολιτικά μορφώματα) θα συνεχίσουν να δολοφονούν στο Μάτι, στα νερά του Αιγαίου, στα κάτεργα της ελαστικής εργασίας. Θα συνεχίσουν να αρπάζουν τον παραγόμενο και δημόσιο πλούτο, μετατρέποντας σε αμύθητα συσσωρευμένα κέρδη το μόχθο από την εργασία μας, το νερό που τρέχει στις πηγές μας, τον αέρα που αναπνέουμε. Ποιος μπορεί να αρνηθεί αυτή την αλήθεια, όταν  το παραπάνω τρίπτυχο της εκμετάλλευσης το ζούμε καθημερινά στο πετσί μας στην πόλη του Βόλου (και όχι μόνο…). Θα συνεχίσουν να μολύνουν τα μυαλά της νεολαίας που την καλούν να κάνει τουμπεκί μπροστά στο νόμο Γαβρόγλου, την ώρα που εθνικιστικές – ρατσιστικές κορώνες θα την προετοιμάζουν για αναλώσιμο υλικό στις εμπόλεμες ζώνες των συμφερόντων τους. Θα συνεχίσουν να φυλακίζουν καθαρίστριες και πλανώδιους μουσικούς, να πλειστηριάζουν τα σπίτια και τις ζωές των μεροκαματιάρηδων, την ώρα που ανενόχλητοι θα ληστεύουν και θα λεηλατούν ό,τι μπορεί να κεφαλοποιηθεί.

Το τελευταίο διάστημα η νεολαία τους έβγαλε τη γλώσσα, ανέβηκε πάνω στα κυβερνητικά τους γραφεία, έκανε καταλήψεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, βγήκε στους δρόμους οργανώνοντας αντιεθνικιστικά συλαλλητήρια, δείχνοντας πως δεν τιθασεύεται, ούτε λοβοτομείται!  Έτσι βαθαίνει το ρήγμα του Δεκέμβρη και γι αυτό στις 6/12 και φέτος θα είμαστε στους δρόμους, φωνάζοντας το όνομα του του Αλέξη, του Σαχζάτ, του Παύλου, του Petrit, της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ για να οικοδομήσουμε το νέο κόσμο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα όνειρά μας!

Όλοι/ες στην αντικυβερνητική, αντιπολεμική, αντιφασιστική, αντικαπιταλιστική συγκέντρωση και πορεία 06/12, 18.00, Θόλος (κτήριο Παπαστράτου)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει