ΕΕΚ: Ο ιστορικός δείκτης ξανά στο σημείο της εξέγερσης!

Κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη, στις 18.00, στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η νεολαία ξανά μπροστά στην αρένα των μεγάλων αναμετρήσεων

Δέκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση που ακολούθησε, ο «δείκτης» της ιστορίας δείχνει και πάλι την «ώρα» της εξέγερσης, πάνω από όλα της νεολαίας.

Αν το 2008, με αφορμή την εκτέλεση ενός 15χρονου, η νέα γένια κατέλαβε τους δρόμους της χώρας, ενώ μόλις είχε αρχίσει να ζει την αρχή του τέλους της «εκσυγχρονιστικής» φούσκας, σήμερα έχει φάει στο σβέρκο σχεδόν δέκα χρόνια χρεοκοπίας, Μνημονίων, ανεργίας, part-time δουλείας και πολιτικής ξεφτίλας, τόσο των πάλαι ποτέ κραταίων αστικών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), όσο και του ψευτο-αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.

Η έξοδος από τα Μνημόνια δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά διατήρηση όλων των μνημονιακών «έργων και ημερών» στο διηνεκές, δηλαδή για πάντα.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης του 3ου και «4ου» Μνημονίου για την κατάργηση του «υποκατώτατου» μισθού των νέων, ξέρουμε πως είναι λόγια του αέρα καθώς θα συντριβεί στην πράξη από την αυθαιρεσία των αφεντικών : Από τις μετατροπές συμβάσεων, την μαύρη εργασία και την απληρωσιά.

Και όποιος από εμάς σηκώσει κεφάλι θα έχει την ίδια και χειρότερη «τύχη» από εκείνη της Κούνεβα που ποτίστηκε με βιτριόλι (αν και διασώθηκε) από τους μπράβους των εργοδοτών της, του Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους χρυσαυγίτες ή τον Κωστόπουλο που δολοφονήθηκε με κλωτσιές από αφεντικά-μικροαστούς και μπάτσους.

Όλο αυτό τον απάνθρωπο βόθρο των μπράβων, των φασιστών, των μπάτσων και των αφηνιασμένων μικροαστών κινητοποιεί ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, περιμένοντας να καρπωθούν τα κέρδη από την αποτυχημένη διαχείριση της καπιταλιστικής χρεοκοπίας από τον ΣYPIZA στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα, έχουν ήδη βάλει στο στόχο τους, τα δημόσια πανεπιστήμια και τα σχολεία.

Όπως έκανε η Δεξιά και το 2006-2007, αλλά και παλιότερα το 1990-1991 ή ακόμα και το 1978-79, χωρίς ποτέ «να βάλει μυαλό». Σε όλες τις παραπάνω μάχες, η δεξιά όχι μόνο ηττήθηκε, αλλά άνοιξε το δρόμο για την ίδια της την ανατροπή.

Ας μην την αφήσουμε να έλθει ξανά για να επαναλάβει – έστω και ως «φάρσα». Να μην αφήσουμε, επίσης, -με την βοήθεια των φασιστών- να πάρει “ρεβάνς” για το Δεκέμβρη του 2008, όπως επιχειρεί να κάνει με τις “καταλήψεις για τη Μακεδονία”!

Να της κόψουμε από σήμερα το δρόμο, παλεύοντας για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, από κάτω και από τα αριστερά, για να ανοίξει ξανά ο δρόμος του Δεκέμβρη, ο δρόμος της επαναστατικής λαϊκής εξέγερσης με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή.

Για να αποδείξουμε πως όχι μόνο “τελείωσε η Βάρκιζα”, αλλά πως αυτός ο λαός επιτέλους μπορεί να κάνει αυτό που ποτέ δεν κατάφερε να κάνει, έτσι ή αλλιώς, έως τώρα: Να καταλάβει ο ίδιος την εξουσία (και όχι απλώς να επαναστατήσει ενάντια της, ούτε να βάλει κάποιους άλλους να κάνουν τάχα τη δική του δουλειά… ) και, έτσι, να αναδιοργανώσει την κοινωνία με βάση τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες, συντρίβοντας, ξεθεμελιώνοντας όλους τους μηχανισμούς καταστολής, καταπίεσης και εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Για να το κάνει αυτό πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο πράγματα : Ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό που κινητοποιεί η άρχουσα τάξη, ενάντια στην απειλή να επεκταθεί το πολεμικό σφαγείο στην ανατολική Mεσόγειο, το Αιγαίο και τα Bαλκάνια να δώσουμε τις μάχες ενωμένοι με τους άλλους λαούς των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και να παλέψουμε για τη συντριβή του αστικού κράτους και του ιμπεριαλισμού, για τον παγκόσμιο σοσιαλισμό!

Η παραπέρα ιμπεριαλιστική -πολεμική περικύκλωση της περιοχής μας και η οικονομική -πολιτική χρεοκοπία των τοπικών αστικών και, γενικότερα, αρχουσών τάξεων και ελίτ κάνουν επιτακτική αυτήν την πάλη, για τη ζωή και, έτσι το μέλλον των νέων και, έτσι, όλων μας: Εμπρός, λοιπόν!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει