Από την πλήρη απαξίωση… στο ξέφωτο το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου

Ακόμα θυμόμαστε τα επί σειρά πολλών μηνών σήριαλ στο Νοσοκομείο του Βόλου, που κακά τα ψέμματα το μόνο που κατάφεραν ήταν την δυσφήμηση και την απαξίωσή του. Ήταν τότε που η πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωση, πλην των e-Volos.gr και Radio Marconi 96,1 F.M. -ίσως και κανα δυο ακόμα-, βαρούσε αλύπητα τους εργαζόμενους, κάνοντας κάθε τρεις και λίγο το Νοσοκομείο πρώτο θέμα, ενίοτε και στα αθηναϊκά συνάδελφα media, που διψούσαν, διψούν και θα πάντα θα διψούν για ίντριγκα! Και πιστέψτε μας, για όλο εκείνο το τσίρκο έφταιγαν κυρίως τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία και το δημιούργησαν, κανένας άλλος, κανένας όμως!

Έτσι, λαβωμένο, ανέλαβε το Νοσοκομείο και την διοίκησή του ένας εκ των εργατών του, ο γιατρός Ματθαίος Δραμητινός, με τις κακές γλώσσες τότε να κάνουν λόγο για κομματικό διορισμό, λες και έκρυψε ποτέ την πολιτική του ταυτότητα!

Και όμως… ο Ματθαίος, μακρυά από τυμπανοκρουσίες και ρεβανσισμούς, ανέλαβε το τιμόνι και το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Ακόμα και εκείνες τις δύσκολες ημέρες, που προέκυψε το πρόβλημα με τις χημειοθεραπείες και το οποίο έγινε για άλλη μία φορά παρα-πολιτική σπέκουλα προς άμεση πολιτική εκμετάλλευση, ο Ματθαίος αντέδρασε ουσιαστικά, πηγαίνοντας ο ίδιος, μαζί με τον βουλευτή Μεϊκόπουλο, στο υπουργείο.

Σήμερα, έχοντας καταφέρει να απορροφήσει κάθε δυνατή χρηματοδότηση, τελευταίως και επιτέλους και για τον στεφανιογράφο, διεκδικεί αφενός μαγνητικό τομογράφο αλλά και μια νέα κινητή μονάδα αιμοδοσίας.

Αν υπάρχουν προβλήματα; Φυσικά και υπάρχουν. Η διαφορά είναι ότι υπάρχει μια πόρτα ανοιχτή και ένας άνθρωπος να τα ακούσει, να τα αξιολογήσει και να προσπαθήσει να τα επιλύσει… Και καμιά φορά… ακόμα και η προσπάθεια, ξέρετε, αρκεί!

Α.Κ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει