Χρ. Τριαντόπουλος από Σκιάθο: Με έργα και παρεμβάσεις πολλών εκατομμυρίων η Κυβέρνηση αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για τις Β. Σποράδες

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη Σκιάθο επισκέφτηκε τη Δευτέρα 10 Απριλίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε ομιλία στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκιάθου με αντικείμενο το έργο και τις παρεμβάσεις της τρέχουσας Κυβέρνησης, με επίκεντρο τη Σκιάθο. Παρουσία της Δημοτικής Αρχής, Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, στελεχών της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Σκιάθου και πολιτών, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε έργα και πρωτοβουλίες με σημαντικό πρόσημο για τις Β. Σποράδες, όπως η παράδοση του πλωτού ασθενοφόρου και η λειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκη-Β. Σποράδες, η στήριξη που παρείχε το κράτος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, η έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων των Β. Σποράδων για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσαν ακραία καιρικά φαινόμενα σε υποδομές και δίκτυα, καθώς και η υλοποίηση σχετικών έργων.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε σχετικά: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους νησιωτικούς δήμους, προέβη σε μία σειρά έργων και παρεμβάσεων στις Σποράδες μας, προκειμένου να δημιουργήσει τους απαραίτητους όρους βιώσιμης ανάπτυξης και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της θητείας της τρέχουσας Κυβέρνησης παραδόθηκε το πλωτό ασθενοφόρο που εξυπηρετεί όλες τις Β. Σποράδες και συμβάλλει στην υγειονομική ασφάλεια τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών της. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που δρομολογήσαμε από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους παράγοντες και που μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 140 διακομιδές.

Επί των ημερών της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε, επίσης, το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Β. Σποράδες, το οποίο έδωσε νέα ώθηση στον τουρισμό των νησιών μας. Η δαπάνη για την επιδότηση γραμμών ανήλθε σε 10,3 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρά η νέα επιδοτούμενη γραμμή Β. Εύβοια-Β. Σποράδες, με ενδοσποραδική διάσταση. Σημαντική ήταν και η χρηματοδότηση που παρείχε η Κυβέρνηση στα νησιά μας για αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα: από το 2019, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει συνολική χρηματοδότηση 1,44 εκατ. ευρώ προς τους Δήμους, ενώ το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τρία έργα της Περιφέρειας για αποκαταστάσεις και πρόληψη, που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ. Ο Δήμος Σκιάθου έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών 12,1 εκατ. ευρώ, μέσα από τα προγράμματα καθώς και έκτακτες χρηματοδοτήσεις. Το αντίστοιχο ποσό και για τους τρεις Δήμους των Β. Σποράδων ανέρχεται σε περίπου 37,8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση στάθηκε δίπλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, ενώ έδωσε έμφαση και στην επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων. Για παράδειγμα, μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, διοχετεύθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών 55,5 εκατ. ευρώ στις περιοχές εκτός Βόλου, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι Β. Σποράδες.

Με λίγα λόγια, με έργα και παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις Β. Σποράδες, δίνοντας έμφαση στην επίτευξη των συνθηκών για βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, στην προστασία των νησιωτικών δήμων από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και συνολικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των νησιών μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει