ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ακύρωση εορταστικών εκδηλώσεων σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους

Μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης της Βραδιάς των Φαναριών από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ανακοινώθηκε ποιες εκδηλώσεις ματαιώνονται και ποιες θα πραγματοποιηθούν, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ ενημερώνει ότι ακυρώνονται από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου οι δημόσιες εκδηλώσεις που προγραμματίζονταν για τα Χριστούγεννα και τις γιορτές.

Συγκεκριμένα ακυρώνονται οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονταν να πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Συνεπώς, την εβδομάδα από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν κανονικά μόνο οι ακόλουθες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους:

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας συνεχίζεται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο η επετειακή έκθεση «Η ματιά των άλλων» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο  του εορτασμού της επετειακής χρονιάς «200 χρόνια: 1821-2021». Ξένοι περιηγητές, Φιλέλληνες  και Έλληνες ζωγράφοι αποδίδουν στιγμές,  μορφές  και ήθη από τα χρόνια της Επανάστασης ως και τα τέλη του 19ου  αιώνα. Είσοδος ελεύθερη (Covid Free).

Επίσης,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά – Σταδίου) συνεχίζεται η έκθεση «Ένας Καλλιτέχνης …γεννιέται» με έργα των αποφοίτων του εργαστηρίου ζωγραφικής του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας: Δημοσθένη Προδρόμου, Νίκου Ορχάνι, Γιώργου Θάνο. Είσοδος ελεύθερη (Covid Free).

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου στις 20:00, τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στις 21:00 και την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας (Χατζηαργύρη – Ρ.Φεραίου), παρουσιάζεται η νέα θεατρική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου «Η παράσταση συνεχίζεται» του Ρικ Άμποτ σε μετάφραση Ζάννα Αρμάου και σε σκηνοθεσία: Δημήτρη Δακτυλά. Συμμετέχουν: Βλάσσης Ζώτης, Δημήτρης Δακτυλάς, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νιόβη Κωστοπούλου, Μαρία Μαργαρίτη, Βιβή Νικοπούλου, Σταμάτης Παγασαίος, Ρόζα Σταμούλη, Σελήνη Φιλιππιτζή. Καλλιτεχνικός Δ/ντης: Γρηγόρης Γαλάτης. Σημεία Προπώλησης: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Τρίτη έως Πέμπτη 11:00-13:00 & 18:00-20:00 και στο Θέατρο «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας» Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε παράστασης. Είσοδος 10€ & 5€  (Covid Free).

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους είναι Covid Freeσύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων και τη διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, όπως έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και οι θεατές επιτρέπεται να είναι μόνο καθήμενοι. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες θεατές (18 ετών και άνω) κατόπιν ελέγχου ταυτοπροσωπίας και  επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Για θεατές από 4 – 17 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Δ/νσης Πολιτισμού 2421082870.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει