Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για μετατροπή του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού σε εξεταστικό κέντρο

Στηρίζοντας το αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζήτησε με Ερώτηση του από την Υπουργό Παιδείας να παρέμβει, ώστε να λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2022 το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού για να μην αναγκάζονται οι μαθητές του Αλμυρού και των γύρω περιοχών να επιβαρύνονται με δυσανάλογες και αχρείαστες μετακινήσεις, που επηρεάζουν αναπόφευκτα την απόδοσή τους.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, μέχρι σήμερα, ως εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού για τη διενέργεια των Πανελλήνιων Εξετάσεων είχε ορισθεί το ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου. «Αυτό σημαίνει ότι οι τελειόφοιτοι του ΕΠΑΛ Αλμυρού αναγκάζονται τις ημέρες των Πανελληνίων Εξετάσεων να διανύουν μία απόσταση τουλάχιστον μιας ώρας, με αστικά λεωφορεία ή άλλα μέσα, γεγονός που συνιστά δυσανάλογη επιβάρυνση στην ήδη απαιτητική συνθήκη των Πανελληνίων» τόνισε ο Βουλευτής.

Πιο επιβαρυντική είναι η κατάσταση για τους μαθητές που φοιτούν στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού αλλά διαμένουν στις γύρω περιοχές (ενδεικτικά, Αχίλλειο, Πτελεός, Βρύναινα, Άγιοι Θεόδωροι), οι οποίοι χρειάζεται να διανύσουν μία απόσταση έως και τριών ωρών για να μεταβούν στο εξεταστικό κέντρο του ΕΠΑΛ της Ν. Ιωνίας. Κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει ότι οι εν λόγω μαθητές, μόνο σε μία μέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων χρειάζεται να ξοδέψουν έως και έξι ώρες σε μετακινήσεις από και προς το εξεταστικό κέντρο, γεγονός που συνιστά δυσανάλογη μεταχείριση, με αναπόφευκτο αντίκτυπο στην απόδοσή τους.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, μεγάλη είναι και η οικονομική επιβάρυνση των μαθητών και των οικογενειών τους, καθώς πολλοί από αυτούς δεν μπορούν ή δεν επιλέγουν να μεταβούν με τα αστικά μέσα μεταφοράς, με αποτέλεσμα να διανύουν τη μεγάλη αυτή απόσταση με τα προσωπικά τους οχήματα.
«Εν μέσω πανδημίας, η μετακίνηση τόσων πολλών μαθητών με τα ΜΜΜ από και προς το εξεταστικό κέντρο για κάθε μία από τις ημέρες των Πανελληνίων, αυξάνει σοβαρά τον κίνδυνο επιμόλυνσής τους, ενώ τους προσθέτει πρόσθετο και αχρείαστο άγχος», επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος και ζήτησε από την αρμόδια Υπουργό να λειτουργήσει το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού ως εξεταστικό κέντρο Πανελληνίων για το 2022, καθώς οι μαθητές που είναι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις ανέρχονται σε 112, αριθμός εξαιρετικά υψηλός που δικαιολογεί τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου στο εν λόγω ΕΠΑΛ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει