Δύο νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με δύο νέα απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας ενισχύθηκε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου για τις ανάγκες αποκομιδής.

Η προμήθεια των οχημάτων προέκυψε μετά από εθνικό ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Πρόκειται για απορριμματοφόρα οχήματα ανοικτού τύπου χωρητικότητας 2,5 m3 με σύστημα ανύψωσης κάδων. Η αξία των απορριμματοφόρων ύψους 86.800,00 € ( συμπεριλαμβανομένου φπα 24% ), κατακυρώθηκε με μόνο κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά. Η αγορά χρηματοδοτήθηκε από τα τακτικά έσοδα του Δήμου

Τα δύο οχήματα φέρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας, τα οποία περιγράφονται στην τεχνική προσφορά και ικανοποιούν απόλυτα τις βασικές απαιτήσεις σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, και θα τεθούν στην υπηρεσία του προγράμματος αποκομιδής του Δήμου Σκιάθου, όπως αυτό ορίζεται και αναπροσαρμόζεται κάθε φορά σε σχέση με την περισυλλογή υλικού και τα δρομολόγια.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας δήλωσε: «Μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες, υπομονή και την ενεργή σύμπραξη αιρετών και υπαλλήλων, ευοδώθηκε μια ακόμη προσπάθεια και έτσι ο Δήμος απέκτησε δύο ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην Υπηρεσία της Καθαριότητας, ανανεώνοντας τον γερασμένο και ολιγάριθμο στόλο μας. Η προμήθεια διεξήχθη με ιδίους πόρους του Δήμου Σκιάθου. Προσπαθούμε να οργανωθούμε κάθε φορά προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στο μείζον θέμα αποκομιδής και απόθεσης απορριμμάτων, καθώς και στις ενέργειες αύξησης του ποσοστού ανακυκλώσιμων υλικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Γιάννη Γιαννίτση για τις ενέργειες του, όπως και τους Προϊσταμένους του Δήμου Μαρία Πεζάτου και Βασίλη Ταμπάκη για την αποτελεσματική συνεργασία.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει