Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Τέρμα οι αυταπάτες με τις νατοϊκές ασκήσεις στη χώρα μας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αυτό το διάστημα διεξάγεται στη χώρα μας η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe 21». Πρόκειται για μια γιγαντιαία «πρόβα πολέμου» για την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τα δίκτυα του Έβρου, οδικό και σιδηροδρομικό, ως βασικό σημείο διεκπεραίωσης των δυνάμεών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τους επόμενους 6 μήνες!

Σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της «απειλής» της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής!!!

Το στρατηγείο των αμερικανικών δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική έχει συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς της άσκησης για πρώτη φορά τη Θράκη με νέους, τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Αυτό γίνεται μετά την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ με την υπογραφή της νέας συμφωνίας της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις με την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι τις μέρες αυτές ελληνικά πολεμικά πλοία συμμετείχαν σε ΝΑΤΟική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα, ούτε η αναζωπύρωση των πολεμικών αντιπαραθέσεων στην ΝΑ Ουκρανία όπου και πάλι «σκοτώνονται οι λαοί για των αφεντάδων το φαί».

Γίνεται λοιπόν, ακόμα πιο φανερό γι’ αυτούς που τρέφουν αυταπάτες, ότι οι πολυάριθμες αμερικανικές Βάσεις που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στη χώρα μας όπως αυτή στο Στεφανοβίκειο, η διάθεση των λιμανιών, όπως αυτό της πόλης μας, το πρόσφατο κυνήγι προμήθειας εξοπλισμών, Ευρωπαϊκών ή Αμερικανικών, δεν εξυπηρετούν τα Εθνικά μας συμφέροντα. Με οικονομικούς πόρους του Ελληνικού λαού ισχυροποιείται η ΝΑ πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ που κύριο στόχο έχει την εξυπηρέτηση των ανταγωνιστικών συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων απέναντι στα αντίστοιχα επιχειρηματικά συμφέροντα της Ρωσίας και της Κίνας.

Η αστική τάξη της Ελλάδας φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τις θέσεις της σε Βαλκάνια και ΝΑ Μεσόγειο όπου έχει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Προχώρησε στη Συμφωνία των Πρεσπών, για να ανοίξει ο δρόμος ένταξης μιας ακόμη χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις των ΝΑΤΟ – ΕΕ. Επιδιώκει συνεργασία συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου, μετέχει σε 10δες στρατιωτικές αποστολές εκτός χώρας και στέλνει αμυντικά συστήματα πυραύλων Patriot στη Σ. Αραβία.

Αυτόν τον σχεδιασμό υπηρετεί και η συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ με τις ΗΠΑ που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει την παραπέρα αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και τη δημιουργία των βάσεων Drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που αποτελεί σημαντικό αναβαθμισμένο κρίκο των αμερικανικών σχεδίων, ενώ διατηρείται η βάση των ιπτάμενων Ραντάρ Awacs στο Άκτιο της Πρέβεζας κι εκσυγχρονίζεται η βάση στον Άραξο για «φιλοξενία» πυρηνικών όπλων. Σήμερα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκχωρήσει πάνω από 20 σημεία της χώρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Όποιος νομίζει ότι η βάση στο Στεφανοβίκειο, το λιμάνι του Βόλου, το Στρατόπεδο Γεωργούλα και τα πολεμικά αεροδρόμια στην Αγχίαλο και στη Λάρισα θα χρησιμοποιηθούν για την Εθνική μας Άμυνα «γελιέται πλάνη οικτρά». Απλά η περιοχή μας γίνεται θύλακας δολοφονικών επιθέσεων σε άλλους λαούς και ταυτόχρονα στόχος / μαγνήτης πολεμικών επιθέσεων σε ανταγωνιστικές αντιπαραθέσεις.

Καταντούν τουλάχιστον υποτιμητικές για τη νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια και την ασφάλειά μας, δηλώσεις διαφόρων τοπικών παραγόντων (Δημοτική Αρχή Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, τοπικά πολιτικά στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ) για την οικονομική ενίσχυση της περιοχής από την ύπαρξη των βάσεων για να δικαιολογήσουν τους επιθετικούς και επικίνδυνους για το λαό μας στόχους των Αμερικανονατοικών, όταν, όπως είναι γνωστό, η προμήθεια υλικών και υπηρεσιών γίνεται από γειτονικές χώρες!!!

Μπροστά, λοιπόν, σε όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις εκτιμούμε ότι χρειάζεται ετοιμότητα, επαγρύπνηση και οργάνωση της λαϊκής πάλης, που μπορεί να βάλει εμπόδια σε όλους αυτούς τους απάνθρωπους σχεδιασμούς. Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου μαζί με τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γυναικών, φοιτητικούς κι αγροτικούς συλλόγους, φορείς του λαϊκού κινήματος αναπτύσσουν πολύμορφη δράση για να ενημερώσουν το λαό της περιοχής για όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις.

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει