Έργα και παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε όλη την Μαγνησία υπό την αντιπεριφερειάρχη Κολυνδρίνη

Αντιπεριφερειάρχης Δ. Κολυνδρίνη: Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και πραγματοποιούμε έργα ουσίας

Σημαντικές παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1.582.150 ευρώ στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας, που έχουν να κάνουν με κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και αποκατάσταση ερεισμάτων και οδοστρωμάτων από καταπτώσεις βράχων, πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ κάποιες άλλες είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός τοιχίου στο χωριό Καλαμάκι λόγω υποσκαφής, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός οχετού και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενίσχυσης με συρματοκιβώτια στη θέση «Καρεκλάκια» στα Χάνια, ενώ ολοκληρώθηκε και η κατασκευή δύο τοιχίων σε τεχνικά γεφύρωσης ρεμάτων στο χωριό Τσαγκαράδα.

Επίσης, στο πλαίσιο της εργολαβίας “Συντήρηση Αποκατάσταση Οδικού Δικτύου Ν. Μαγνησίας (Τεχνικά)”, ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, οι τεχνικές εργασίες αποκατάστασης τοιχίου συγκράτησης καταπτώσεων στην είσοδο του χωριού Σταγιάτες, το οποίο είχε υποστεί εκτεταμένες βλάβες μετά από εκτεταμένη κατολίσθηση μεγάλων τεμαχίων βράχων. Επίσης ολοκληρώθηκαν, οι τεχνικές εργασίες κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης στην Επαρχιακή Οδό Βόλου-Πορταριάς, στην περιοχή της Ανακασιάς, και αποκατάσταση του ερείσματος και του οδοστρώματος , το οποίο είχε εκτεταμένες βλάβες συνέπεια υποσκαφής.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη: «Σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες και τους Δήμους, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και πραγματοποιούμε έργα ουσίας, που έχουν να κάνουν πρωτίστως με την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και κατοίκων κυρίως περιοχών του ορεινού όγκου, που πλήττονται ειδικά μετά από ισχυρά καιρικά φαινόμενα από καταπτώσεις λάσπης και βράχων. Ιεραρχούμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, βάζουμε προτεραιότητες και υλοποιούμε έργα, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών. Οι παρεμβάσεις αυτές σε συνδυασμό, με τον καθαρισμό υδατορεμάτων, ρείθρων και με τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουμε κατασκευάσει, θωρακίζουν το Νομό μας από πλημμυρικά φαινόμενα, προστατεύουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους και παρέχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια σε διερχόμενους οδηγούς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει