ΦΩΤΟ – ΟΛΟΝΥΧΤΙΟ ΘΡΙΛΕΡ στο ΒΟΛΟ: Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και επέλαση του «στρατηγού άνεμου»

Κλήσεις για πτώσεις δέντρων και εγκλωβισμών σε ασανσέρ στην Πυροσβεστική

Δύσκολη η νύχτα που πέρασε για αρκετούς Βολιώτες, τόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όσο όμως και λόγω βλάβης που προκλήθηκε στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της ΔΕΔΔΗΕ. Αυξομειώσεις τάσεων, αφενός στον οδικό φωτισμό, κάνοντας τους δρόμους να θυμίζουν ντισκοτέκ με αναρίθμητα φωτορυθμικά και αφετέρου σε επιχειρήσεις και οικίες, με τις αυξομειώσεις των τάσεων να προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του e-Volos.gr από το κεντρικά της ΔΕΗ στην πρωτεύουσα, υπήρξε βλάβη στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ Βόλου. Σε ένα από τα σημεία μάλιστα η βλάβη καταγράφηκε στο σύστημα ως “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ” και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Βιζυηνού, στο ύψος της Μαβίλη. Και πράγματι, όπως προέκυψε και από το επιτόπιο ρεπορτάζ, με αδιάψευστο μάρτυρα τον φωτογραφικό φακό του e-Volos.gr, στη συμβολή των οδών και μάλιστα στις 5.00 τα ξημερώματα, υπήρχε συνεργείο για την αποκατάστασή της.

Τόσο από την βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, όσο όμως και από τους ισχυρούς ανέμους, δημιουργήθηκαν και επιπλέον προβλήματα, κυρίως πτώσεις δέντρων αλλά και εγκλωβισμοί σε ασανσέρ, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με την άμεση επέμβαση των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Aπό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης, οι άνεμοι στο Βορειοδυτικού Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί 7 ή 8 μποφόρ και από τα ξημερώματα της Παρασκευής θα φτάσουν τα 8 ή 9 μποφόρ.

Συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου, οι λουόμενοι να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης και οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει