Γεννηματά από το Βόλο: Κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου

Έφτασε στο Βόλο λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, για την εκδήλωση κοπής της πίτας της Ν.Ε. του κόμματος στο Νομό

Μπορεί να άργησε λόγω των κοινοβουλευτικών της δραστηριοτήτων και της ψηφοφορίας στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ωστόσο απεδείχθη κάτι παραπάνω από συνεπής, αφού λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννημάτα έφτασε στο Βόλο και στο κέντρο Σουίπας Παλλάς, για την εκδήλωση κοπής της πίτας της Ν.Ε. του κόμματος στο Νομό.

Πλαισιωμένη από τον Γραμματέα του Κινήματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, το μέλος της ΚΠΕ Δημήτρη Κουτσούκο, την Γραμματέα της Ν.Ε. Μαγνησίας Φούλη Τσιώμου, τον υποψήφιο Δήμαρχο Απόστολο Παπαδούλη και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στο Νομό, η Φώφη Γεννημάτα μοίρασα χαμόγελα και ευχές στους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη», δήλωσε με νόημα η κα Γεννηματά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι η έκπληξη των επόμενων εκλογών.

Ειδικότερα επισήμανε ότι “σήμερα μια ευκαιριακή πλειοψηφία επικύρωσε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Το αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι επιζήμιο για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, κρατά ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού, παρέδωσε τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, δηλαδή μακεδονικό έθνος. Παρέδωσαν όλα τα όπλα που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε εξασφαλίσει για τη χώρα μας το 1995 με την ενδιάμεση συμφωνία. Έλεγε τότε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι θέμα ονόματος οι Σκοπιανοί θέλουν το όνομα της Μακεδονίας προκειμένου να δημιουργήσουν ένα στημένο μακεδονικό κράτος που θα περιλαμβάνει τα Σκόπια , τη Μακεδονία και το Πιριν. Έλεγε λοιπόν ότι δεν είναι ζήτημα ονόματος αλλά εθνικού κινδύνου εις χρόνο μακρόν. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και κανείς στην Ελλάδα δεν θα ξεχάσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Και τις ευθύνες προσωπικά του κ. Τσίπρα, όσα επιδόματα και αν τάξει, όσοι ανέξοδες υποσχέσεις κι αν δώσει πανικόβλητος στο δρόμο για τις εκλογές.

Σήμερα ενοχλήθηκε στη βουλή γιατί του είπα ότι το στοίχημα της συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά θα τον ακολουθεί για πάντα. Και επίσης ότι και να κάνει δεν πρόκειται να ξεφύγει από αυτό. Προσπάθησε και σήμερα να δημιουργήσει εντυπώσεις προοδευτισμού. Αυτό κάνει το τελευταίο διάστημα με το ρεσάλτο που επιχειρεί στην παράταξή μας. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών, διότι όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι απλά ένα θέμα νομής της εξουσίας, το διακύβευμα το μεγάλο είναι αν θα υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής για να εξασφαλιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν θα επικρατήσει ο διχασμός και η πόλωση που οδηγούν σε νέες περιπέτειες τη χώρα, διότι αυτός είναι ο δρόμος που δείχνει στον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. δύο συντηρητικές δυνάμεις”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει