Η ΛΑΣ Ν. Πηλίου καταγγέλλει την απόφαση – ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Σχετικά με το θέμα της κατασκευής του Νέου Αλιευτικού Καταφυγίου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καταγγέλουμε το ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου στις 26/10/2017 σαν προσπάθεια κατάργησης-παραποίησης της απόφασης της πλειοψηφίας των κατοίκων του Πλατανιά στο θέμα κατασκευής του Νέου Αλιευτικού Καταφυγίου.

Κοφεύοντας η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στις αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων των κατοίκων του Πλατανιά, αλλά και στις ενέργειες που ακολούθησαν (δημιουργία Περιβαλλοντικού Συλλόγου), ταυτίστηκε με την μειοψηφία εκδίδοντας ψήφισμα (στο τέλος της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου όταν έμειναν μόνοι τους) για ένα θέμα που δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη αλλά ούτε και στην προημερήσια διάταξη.

Όλη αυτή η πρεμούρα τους, δείχνει το δρόμο ανάπτυξης που έχουν αποφασίσει να βαδίσουν. Αυτός ο δρόμος έχει γνώμονα το συμφέρον των εταιρειών οι οποίες (σαν κατασκευάστριες σήμερα) ταϊζονται με κρατικό χρήμα και αύριο θα χαρατσώνουν τους πολίτες εκμεταλεύοντας τα έργα.

Η προστασία του φυσικού κάλους της περιοχής και του περιβάλλοντος γενικότερα κρίνονται σαν ζημιογόνα για το κέρδος των εταιρειών γι’ αυτό και απορρίπτονται.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις αποφάσεις των Λαϊκών συνελεύσεων της πλειοψηφίας των κατοίκων του Πλατανιά γιατί έχουμε σαν Μπούσουλα ότι η τουριστική ανάπτυξη προϋποθέτει διατήρηση του φυσικού κάλους, προστασία του περιβάλλοντος, έργα για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

Αυτές τις απόψεις στηρίξαμε κατά την συζήτηση του συγκεκριμένου έργου τον Φλεβάρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτές θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει