Η ομηρία των εργαζομένων συνολικά στην καθαριότητα, πρέπει να λάβει τέλος

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Διοίκηση του Σωματείου καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και σε όλο το λαό της πόλης μας, την απαράδεκτη στάση της Συγκλήτου του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας που παραδίδει σε εργολάβο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των χώρων του Πανεπιστημίου και πετάει στο δρόμο 31 καθαρίστριες/τές που προσφέρουν άψογα εδώ και χρόνια, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τις υπηρεσίες τους για να είναι καθαρό το Πανεπιστήμιο.

«Οι πρυτανικές αρχές με την επίκληση της αντεργατικής νομιμότητας, επιμένουν στην υλοποίηση αυτής της αδικίας όπως φάνηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου ενώπιον των εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά και δεκάδων εκπροσώπων σωματείων εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων που έκαναν παρέμβαση στη συνεδρίαση προκειμένου να εκθέσουν το πρόβλημα και να πιέσουν στην κατεύθυνση της διασφάλισης των θέσεων εργασίας αυτών των ανθρώπων.

Μετά από αυτή τη στάση της διοίκησης του ιδρύματος, οι καθαρίστριες αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι να πετύχουν το αυτονόητο, την ακύρωση της εργολαβίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Η Σύγκλητος μαζί με την κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τους σωρούς των σκουπιδιών και την μετατροπή των χώρων του πανεπιστημίου σε εστίες μόλυνσης για χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους.

Οι καθαρίστριες σ’ αυτή τους την προσπάθεια δεν είναι μόνες τους. Έχουν την στήριξη δεκάδων σωματείων εντός και εκτός πανεπιστημίου όπως και την απόφαση της κοσμητείας της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ιδρύματος αλλά και συνολικά του λαού της περιοχής.

Ο αγώνας συνεχίζεται για να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού, που προβλέπει επιστροφή του εργολάβου στην καθαριότητα του ιδρύματος, την άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να μην γίνει καμία απόλυση.

Η ομηρία των εργαζομένων συνολικά στην καθαριότητα, πρέπει να λάβει τέλος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει