Η Ζέττα Μακρή στο 18ο δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Διευθυντή του 18ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου, κ. Γρίβα, των δασκάλων και των μαθητών, με αφορμή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, τη Δευτέρα 31 Μαϊου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, επίσης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, η οποία απηύθυνε το δικό της μήνυμα για την ημέρα, ενώ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου κ. Βλάχου -Σταματάκη.

Η κ. Μακρή μίλησε με εγκαρδιότητα και αλήθεια στα παιδιά: «Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να έρθω στο σχολείο σας και να σας συναντήσω στο σχολικό περιβάλλον, στην φυσική τάξη!

Ξέρω καλά πόσο πολύ σας είχε λείψει η επαφή με τους δασκάλους σας και τους συμμαθητές σας όλο το διάστημα, που παρακολουθούσατε τα μαθήματά σας από το σπίτι μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Είναι, λοιπόν, πολλαπλή η χαρά μου που σας συναντάω στο χώρο του 18ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου και βλέπω με τα μάτια μου πόσο προσεκτικά ακολουθείτε τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες και όλους, που καταλάβατε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε την υγεία μας, τη δική μας, των συμμαθητών μας, των δασκάλων μας, των οικογενειών μας, των φίλων μας, των συνανθρώπων μας.

Θα ήθελα να κρατήσουμε αυτή τη σκέψη και, προς αυτήν την κατεύθυνση, να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος.

Είμαι σίγουρη, ότι έχετε ακούσει πάρα πολλές φορές το πόσο κακή συνήθεια είναι το κάπνισμα, τις σοβαρές επιπτώσεις και τα χρόνια προβλήματα που προκαλεί στην υγεία των καπνιστών, τις μόνιμες βλάβες που επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πρέπει να προστατευόμαστε και να προστατεύουμε αυτούς που αγαπάμε, να σεβόμαστε τον εαυτόν μας και τους άλλους, να νοιαζόμαστε για το καλό όλης της ανθρωπότητας και να προσπαθούμε, με το δικό του τρόπο ο καθένας μας, να δίνουμε το καλό παράδειγμα κάθε ημέρα.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να νικήσουμε και να σταματήσουμε τις κακές συνήθειες, που μπορεί να κοστίσουν ακόμα και τη ζωή κάποιων ανθρώπων.

Είναι πολύ σημαντικό που το σχολείο σας, με ευκαιρίες όπως τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, φροντίζει να σας κινητοποιεί και να σας προβληματίζει πάνω σε σοβαρά θέματα, για τα οποία θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι, ώστε να τα επεξεργαστείτε, να τα εντοπίσετε γύρω σας, να τα σκεφτείτε πολλές φορές μέσα στα επόμενα χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσετε σωστές και ισχυρές άμυνες απέναντι στις βλαβερές συνήθειες, γιατί μόνο όταν γνωρίζουμε σε βάθος τα πράγματα και έχουμε σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση, μπορούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές και να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό και ασφαλή τρόπο ζωής.

Θα μου επιτρέψετε, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, να μην αναφερθώ με περισσότερες λεπτομέρειες στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος … και την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος να την παραφράσω σε παγκόσμια ημέρα για τη χαρά της ζωής και να ζητήσω από τις μαθήτριες και τους μαθητές σας να μου πουν εκείνες και εκείνοι από που αντλούν χαρά, ευχαρίστηση, ικανοποίηση; Πως διασκεδάζουν, τι απολαμβάνουν να κάνουν μόνοι, με φίλους , με την οικογένεια, μέσα και έξω από το σχολείο, μέσα και έξω από το σπίτι, ποια αθλήματα αγαπούν, που θα ήθελαν να ταξιδέψουν, ποιες σκανδαλιές έχουν πιο πολλή πλάκα, τι τους προκαλεί ενθουσιασμό, τι τα γεμίζει ενέργεια και πως επιλέγουν να την εκτονώσουν…

Και μέσα από τα δικά σας λόγια για το τώρα, το χθες και το αύριο που θυμάστε, ζείτε και φαντάζεστε θα πάρω το μήνυμα που θα ήθελα να κρατήσετε από την σημερινή μας συνάντηση: όλες αυτές οι χαρούμενες στιγμές που έχετε ζήσει, όλες αυτές οι αναμνήσεις ευτυχίας που κουβαλάτε, όλα τα όνειρά σας, που σας εύχομαι ολόψυχα να τα πραγματοποιήσετε, ακόμα και τα πιο τρελά, αξίζουν την ευκαιρία να τα απολαμβάνετε με υγεία, εσείς και οι αγαπημένοι σας άνθρωποι».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει