ΗΧΗΤΙΚΟ – ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ στο Marconi 96,1 για τις καταστροφές στο Πήλιο: “Μίλησα με Τριαντόπουλο για ενισχύσεις και με Λυκουρέντζο του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις – Έρχονται τις επόμενες μέρες με τον νέο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας”

“Είναι μία δύσκολη εβδομάδα…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στον απόηχο των καταστροφών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Αθηνά” και στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ο κ. Αγοραστός, ο οποίος βρέθηκε ο ίδιος στο πεδίο των καταστροφών την Κυριακή, συνοδευόμενος από τον Γενικό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Νίκο Μιχαλάκη, πραγματοποιώντας αυτοψία στο πλευρό της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη και των Δημάρχων οι Δήμοι των οποίων επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αναφέρθηκε αρχικά στην μεγάλη εικόνα των καταστροφών και εν συνεχεία στις άμεσες ενέργειες που πραγματοποίησε, αφού νωρίτερα οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και τα μηχανήματά της, είχαν καταφέρει να κρατήσουν ανοιχτούς όλους τους επαρχιακούς δρόμους και να βοηθήσουν επί μέρους τους Δήμους στα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε αρχικά στις ζημιές που υπέστη το Κάστανο, όχι μόνο στην Μαγνησία αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, καθώς επίσης και οι μυλοπαραγωγοί της Ζαγοράς, για την αποζημίωση των οποίων επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα σπίτια και στα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές αλλά και στους αγροτικούς δρόμους, επικοινωνώντας με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, ώστε να δοθούν ενισχύσεις.

Ο κ. Αγοραστός έκανε αναφορά και στο Πρόγραμμα “Τρίτσης”, μέρος του οποίου αφορά και σε έργα αγροτικής οδοποιίας και το οποίο για κάποιους Δήμους έχει εγκριθεί και για κάποιους όχι ακόμα, λέγοντας ότι θα πρέπει να τρέξει γρήγορα.

Τέλος και διαπιστώνοντας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία δύσκολη εβδομάδα, αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις εκτιμούν νέο κύμα κακοκαιρίας από τα μέσα της εβδομάδας, ο κ. Αγοραστός αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες στις πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας θα βρεθούν ο κ. Τριαντόπουλος, ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο κ. Λυκουρέντζο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει