ΗΧΗΤΙΚΟ – ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ στο Marconi 96,1 για τις καταστροφές στο Πήλιο: Στήριξη των περιοχών, των πληγέντων και έκτακτη χρηματοδότηση σε έργα και αγροτικής οδοποιίας – “Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε εκεί…”

“Θα ολοκληρωθεί η καταγραφή και θα δρομολογηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη στήριξη των περιοχών αυτών αλλά και των συμπολιτών μας – Τί είπε για τις αποζημιώσεις του 2018 που εκκρεμούν…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, στον απόηχο των καταστροφών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Αθηνά” και στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

“Είμαστε από την πρώτη στιγμή κοντά στο να παρακολουθούμε το φαινόμενο και φυσικά να βρισκόμαστε στο πεδίο. Χθες ήμασταν στην Β. Εύβοια όλη την ημέρα, σε συνέχεια των θεμάτων που έχουμε εκεί και με τις πυρκαγιές, ο Περιφερειάρχης, όπως σωστά είπατε, ο Κώστας ο Αγοραστός ήταν όλη την ημέρα επάνω, σε περιοχές του Πηλίου καθώς και εκεί είχαμε ζημιές, έχετε αναφέρει ήδη τα χωριά τα οποία επλήγησαν, οπότε τώρα παραμένουμε σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο του κράτους αλλά και κυρίως της Περιφέρειας, όπου άμεσα αντιδρούν σε συνεργασία με τους Δήμους, έτσι ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων προκύψουν τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε ενόψει των νέων μετεωρολογικών προβλέψεων που εκτιμούν νέο κύμα κακοκαιρίας από τα μέσα της εβδομάδας και συνέχισε:

“Παράλληλα θα δρομολογηθούν και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη στήριξη των περιοχών αυτών αλλά και των συμπολιτών μας. Τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε και πάλι επάνω στην περιοχή, στην περιοχή του Πηλίου, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε και από κοντά αλλά και να συζητήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…. Θα ολοκληρωθεί η καταγραφή αυτή τη στιγμή και θα ενεργοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε επάνω και φυσικότατα ότι ισχύει για την υπόλοιπη χώρα ισχύει και για το Πήλιο και για όλες τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν. Θα βρεθούμε επάνω με όλους τους αρμόδιους, έτσι ώστε όπως κάναμε μέχρι τώρα και στις άλλες περιοχές, να προχωρήσει ότι προβλέπεται όσο πιο γρήγορα γίνεται”.

Αναφερθείς λεπτομερώς στις ζημιές σε έργα, στο οδικό αγροτικό δίκτυο, στο κάστανο κ.α., ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι ο αρμόδιος φορέας ο κανονισμός του οποίου καλύπτει το κάστανο ενημερώθηκε αμέσως, καθώς είχαμε απώλειες για το κάστανο σε αρκετές περιοχές και ειδικά στον Κισσό, ενώ σε ότι αφορά τις ζημιές σε έργα, στο οδικό αγροτικό δίκτυο κ.α., είπε χαρακτηριστικά: “Υπάρχουν και μία σειρά από έργα που χρειάζονται μία στήριξη και έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος τα οποία είναι στο Κεραμίδι, στη Ζαγορά, στο Ανήλιο, στη Μακρυρραχη, στον Κισσό και φυσικά και στο Ν. Πήλιο, οπότε σιγά – σιγά δρομολογούμε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες”.

Τέλος και ερωτηθείς αναφορικά με το παράπονο που διατύπωσε νωρίτερα στην ίδια εκπομπή ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κουτσάφτης για τις αποζημιώσεις του 2018, ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε: “Έχουμε ένα θέμα με όλες τις περιπτώσεις που ήταν πριν την περιόδο διακυβέρνησης της Ν.Δ., όλες εκείνες οι περιπτώσεις όπου έχουν βαλτώσει, έχουν εγκλωβιστεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και σιγά – σιγά προσπαθούμε να τις βγάλουμε και να τις προχωρήσουμε κι αυτές, όπως προχωράνε και οι επόμενες. Είναι ένα θέμα που διαχειρίζεται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών… Είναι κάτι, που πριν έρθει το τελευταίο καιρικό φαινόμενο, είχαμε δρομολογήσει με τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου μία συνάντηση στην Αθήνα για το ζήτημα αυτό, για να το προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να στηριχθεί όχι μόνο ο τόπος αλλά και οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα αυτή την περίοδο. Άρα όταν θα βρεθούμε επάνω, είτε θα κάνουμε στην Αθήνα τη συνάντηση, είτε θα την κάνουμε επί τόπου, έχοντας φέρει και τους υπηρεσιακούς παράγοντες από το αρμόδιο υπουργείο”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει