ΗΧΗΤΙΚΟ – ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συνέντευξη του Καθηγητή Γουργουλιάνη στον Α. Κουμιώτη που πρέπει να ακούσουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

– “Έχουν γίνει 7 δις εμβόλια στον πλανήτη… Το επιχείρημα ότι είναι πειραματικά, δεν ισχύει…”
– “Ξέρουμε πλέον τις ανεπιθύμητες ενέργειες, ξέρουμε ποιοί κινδυνεύουν…”
– “Μηδενική η πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών από τα εμβόλια στους πάνω των 60 χρονών…”
– “Η πανδημία θα σταματήσει όταν αποκτήσει ανοσία το 94-95% του πληθυσμού…”
– “Αρκετοί από τους συνανθρώπους μας δεν επέλεξαν τους εμβολιασμούς, αλλά παθητικά θα νοσήσουν, θα μπουν στο νοσοκομείο κάποιοι από αυτούς, κάποιοι δυστυχώς θα χαθούν, αλλά ο πληθυσμός με αυτόν τον τρόπο τον βίαιο θα αποκτήσει ανοσία…”
– “Ελπίζω ότι θα είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που θα χάσουν τη ζωή τους…”
– “Δεν εμβολιαζόμαστε για τους άλλους, εμβολιαζόμαστε για να σώσουμε τον εαυτό μας και συνεχίζουμε να προσέχουμε…”
– “Καταφέραμε να αντικαταστήσουμε τα εμβόλια με τα rapid test, ο εμβολιασμός όμως είναι κάτι άλλο…”
– “Στην Ελλάδα έχουμε χρονίζουσες παθογένειες στη Σύστημα Υγείας. Δεν έχουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης ο Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, σε μία συνέντευξη που θα πρέπει να ακούσουν όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Γουργουλιάνης διαπιστώνοντας ότι δυστυχώς για ένα μέρος του πληθυσμού τα rapid test έχουν αντικαταστήσει τον εμβολιασμό, εξήγησε ότι δεν εμβολιαζόμαστε για τους άλλους, αλλά για να σώσουμε τον εαυτό μας και συνεχίζουμε να προσέχουμε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ηλικίες άνω των 60 ετών, στις όποιες μάλιστα όπως τόνισε “η πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών από τα εμβόλια είναι πρακτικά μηδέν!”

Ερωτηθείς για το μήνυμα που θα ήθελε να περάσει στους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί, λόγω όχι άρνησης, αλλά φόβου, ο κ. Γουργουλιάνης είπε χαρακτηριστικά: “Για να απαντήσω στις συχνότερες ερωτήσεις των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί και φοβούνται, δεν εννοώ τους αρνητές που είναι λίγοι, το πρώτο είναι ότι τα εμβόλια αυτά ξεκίνησαν ως εμβόλια για τον καρκίνο από την δεκαετία του 1990, δύο επιστήμονες έχουν πάρει Νόμπελ για την κατασκευή των εμβολίων, επομένως δεν είναι εμβόλια που γίναν τώρα και είναι πειραματικά, η τεχνολογία τους ήταν ώριμη και πάνω σ’ αυτή την τεχνολογία κάθισε το εμβόλιο για τον κορωνοιό. Άρα το επιχείρημα ότι είναι πρόχειρα και πειραματικά, δεν ισχύει. Και το άλλο που πρέπει να σας πω, ως γιατρός, είναι ότι παρακολουθώντας τα δεδομένα έχουν γίνει 7 δις εμβόλια στον πλανήτη. Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο που δόθηκε σε τόσο σύντομο διάστημα σε 7 δις δόσεις. Άρα και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους, σε τόσο μεγάλο πληθυσμό, ακόμα και μια σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια θα είχε φανεί. Ξέρουμε πλέον τις ανεπιθύμητες ενέργειες, όλα τα φάρμακα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Άρα έχουμε τεχνολογία καινούργια, αλλά όχι πειραματική κι έχουμε και εμπειρία από πολλούς εμβολιασμούς. Κι εμείς παρακολουθούμε κάθε μέρα και διαβάζουμε για τις ανεπιθύμητες ενέργειες, ξέρουμε ποιοί κινδυνεύουν. Και το άλλο που ήθελα να σας πω είναι ότι αν προκύπτουν κάποια προβλήματα με τα εμβόλια σε πολύ μικρότερο αριθμό ανθρώπων, προκύπτουν στους νεότερους ανθρώπους. Στους μεγάλους ανθρώπους, στους πάνω των 60 χρονών, εκεί η πιθανότητα να κάνει κάποιος ανεπιθύμητη ενέργεια από τα εμβόλια είναι πρακτικά σχεδόν μηδέν”.

Απάντωντας στις ερωτήσεις για την κορύφωση του κύματος και το τέλος της πανδημίας, ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε: “Υπάρχουν πανδημικά κύματα. Τα κύματα όπως στη θάλασσα μετακινούνται. Βλέπω ότι το κύμα εδώ στην περιοχή μας πιθανότατα να είναι στην κορύφωσή του και να μετακινηθεί μπορεί προς την Αττική, μπορείς προς άλλες περιοχές της Ελλάδας, το έχουμε δει αυτό. Πότε θα γλιτώσουμε από αυτό; Είναι όταν φτάσουμε σε ένα ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού, που είναι νόσος και εμβόλια, που θα αγγίζει περίπου το 95%. Ακούστηκε πολύ άσχημα αυτό που είπε ο υπουργός της Γερμανίας, αλλά είχε κάποια δόση αληθείας… Ελπίζω ότι θα είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που θα χάσουν τη ζωή τους. Η πανδημία θα σταματήσει όταν αποκτήσει ανοσία το 94-95% του πληθυσμού. Σε αυτή τη φάση αρκετοί από τους συνανθρώπους μας δεν επέλεξαν τους εμβολιασμούς, αλλά παθητικά θα νοσήσουν, θα μπουν στο νοσοκομείο κάποιοι από αυτούς, κάποιοι δυστυχώς θα χαθούν, αλλά ο πληθυσμός με αυτόν τον τρόπο τον βίαιο θα αποκτήσει ανοσία. Άρα λοιπόν όταν φτάσουμε σε ένα επίπεδο τόσο υψηλό, πάνω από 90% και αυτό καθορίζεται για μία τόσο μεταδοτική νόσο, νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι η πανδημία θα τελειώσει”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει