ΗΧΗΤΙΚΟ – “Έβρεξε” ειδήσεις ο Τριαντόπουλος για την Μαγνησία στο Marconi 96,1: “Αυτό εξετάζουμε για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, σε συνεργασία με το υπερταμείο…”

– “Νέα προκήρυξη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγ. Κυριακής – Ν. Τρίκερι – Βόλου”
– “Προχωράει η μελέτη ΕΤΒΑ για το εμπορευματικό κέντρο στο Αερινό”
– “Νεότερα για το λιμάνι του Βόλου μέσα στο σύντομο επόμενο διάστημα”
– “Η Μαγνησία έχει κομβικό ρόλο μέσα στην στρατηγική της κυβέρνησης”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, από την Λευκωσία, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του 17th Annual Cyprus Summit του Economist.

Ο κ. Τριαντόπουλος, τονίζοντας ότι “η Μαγνησία έχει κομβικό ρόλο μέσα στην στρατηγική της κυβέρνησης”, “έβρεξε” ειδήσεις για την περιοχή μας, ξεκινώντας από την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγ. Κυριακής – Ν. Τρίκερι – Βόλου, για την οποία αποφασίστηκε νέα προκήρυξη, συνεχίζοντας με την μελέτη σκοπιμότητας της ΕΤΒΑ για το εμπορευματικό κέντρο στο Αερινό, θέμα για το οποίο τις προηγούμενες ημέρες, όπως αποκάλυψε, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου και τον Διευθύντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ και καταλήγοντας με το καλύτερο όλων, δηλαδή τον σχεδιασμό, όπως αποκάλυψε, σε συνεργασία με το υπερταμείο για το πολιτικό αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ώστε να καταστεί ο πρώτος στην Ελλάδα εμπορευματικός κόμβος, συνδυαζόμενο με το Λιμάνι του Βόλου, για το οποίο όπως επίσης αποκάλυψε μέσα στο επόμενο σύντομο διάστημα θα υπάρξουν ειδήσεις, με τις σιδηροδρομικές γραμμές και τις βιομηχανικές περιοχές Βόλου και Αλμυρού, καθώς επίσης και με το επικείμενο εμπορευματικό κέντρο στο Αερινό.

“Νέα προσπάθεια για ακτοπλοϊκή σύνδεση του Τρίκερι με υψηλότερη επιχορήγηση και καλύτερους όρους”

Με τον Γ.Γ. Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφερθείς στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Τρίκερι, είπε χαρακτηριστικά: “Η Μαγνησία έχει κομβικό ρόλο μέσα στην στρατηγική της κυβέρνησης, οπότε πάντα υπάρχει μέριμνα να προωθούνται τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε σε όλα τα υπουργεία και σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς παράγοντες. Έτσι, ένα από αυτά που είχαμε συζητήσει και την προηγούμενη περίοδο ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση στο Τρίκερι με τις άλλες περιοχές. Έγινε η πρώτη πρόσκληση, αφορούσε τη σύνδεση της Αγ. Κυριακής με τη νήσο Τρίκερι και επιστροφή, δεν υπάρχει ενδιαφέρον όπως προέκυψε στη διαδικασία του Αυγούστου, έτσι χθες το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών γνωμοδότησε για την επανάληψη της προκύρηξης της εν λόγω δρομολογιακής γραμμής με τροποποιημένους όρους και αυξημένη σημαντικά την κρατική επιχορήγηση. Πλέον η κρατική επιχορήγηση φτάνει τα 220.000 ευρώ και η γραμμή θα είναι Αγ. Κυριακή, νήσος Τρίκερι και Βόλος, με την εκτέλεση 7 δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου. Οπότε ουσιαστικά θα πιάνει και Βόλο, ενώ πριν έπιαναν Βόλο ορισμένα δρομολόγια από τα προηγούμενα, αυξάνεται το ποσό, ο στόχος είναι να γίνει πιο ελκυστικό το εγχείρημα για να μπει μια ναυτιλιακή εταιρεία μέσα, να αξιοποιήσει την επιχορήγηση του κράτους και να διαμορφώσει έναν ακτοπλοϊκό δίαυλο που θα συνδέει το Τρίκερι με τις άλλες περιοχές. Με στόχο ουσιαστικά ποιόν; Να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν από και προς το Τρίκερι και να δημιουργηθεί ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας, μεταφορών και συγκοινωνίας, που θα έχει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία και φυσικά στους επαγγελματίες της συγκεκριμένης περιοχής του Πηλίου”.

“Προχωράει το κομμάτι της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Αερινό…”

Εν συνεχεία ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στο επικείμενο εμπορευματικό κέντρο Αερινού, λέγοντας: “Aντίστοιχα προχωράει και το κομμάτι της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Αερινό. Είναι κάτι για το οποίο είχαμε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με τον Δήμαρχο και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ. Η μελέτη σκοπιμότητας που αναμένουμε και πραγματοποιεί η ΕΤΒΑ, θα πραγματοποιηθεί μάλλον συντομότερα. Aναφέρομαι στα 300 στρέμματα περίπου τα οποία είναι εκεί για να αξιοποιηθούν από τον Δήμο για την δημιουργία εμπορευματικού κέντρου ή της χρήσης εμπορευματικού κέντρου και βιοτεχνικού πάρκου, αυτά θα μας τα πει η μελέτη. Kανονικά πηγαίνουμε το χρονοδιάγραμμα, οπότε η μελέτη θα δοθεί στον Δήμο Ρήγα Φεραίου μέχρι τέλος του έτους, ίσως και νωρίτερα, οπότε από εκεί και πέρα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου να αποφασίσει τί θα κάνει με το δημοτικό οικόπεδο και ουσιαστικά να αποφασίσει τη δρομολόγηση ή μη της κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου”.

“Το πολιτικό αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου εμπορευματικός κόμβος, που δεν υπάρχει άλλος στη χώρα μας…”

Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα είχαν ειπωθεί και γραφτεί σχετικά με την πρόκριση της Λάρισας για την δημιουργία εμπορευματικού κέντρου, ο κ. Τριαντόπουλος ξεκαθάρισε: “Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Μακάρι να γίνουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές της χώρας μας και στη Λάρισα και αλλού. Έχει ανάγκη η χώρα μας να αναπτύξει αυτού του είδους τις υποδομές, εμπορευματικές υποδομές. Άλλωστε αυτή είναι και η κατεύθυνση που αρχίζουμε να εξετάζουμε και για το πολιτικό αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, δηλαδή να γίνει ένας εμπορευματικός κόμβος που δεν υπάρχει άλλος στη χώρα μας. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με το υπερταμείο. Άρα ουσιαστικά κάποια στιγμή την επόμενη περίοδο θα μπορέσουμε να σχηματοποιήσουμε έναν αναπτυξιακό χάρτη της Μαγνησίας που θα εδράζεται στην διαμόρφωση των διαύλων έντονης εμπορευματικής δραστηριότητας με σημαντική διεθνή εμβέλεια, που θα συνδυάζει τις σιδηροδρομικές γραμμές, θα συνδυάζει τον οδικό άξονα, το λιμάνι, τις βιομηχανικές περιοχές, το επικείμενο εμπορευματικό κέντρο, θα δούμε τί θα προκύψει μέσα από την μελέτη της ΕΤΒΑ, τη βιομηχανική περιοχή του Αλμυρού και φυσικά το πολιτικό αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου”.

“Νεότερα για το λιμάνι του Βόλου μέσα στο σύντομο επόμενο διάστημα…”

Τέλος και ερωτηθείς σχετικά με το λιμάνι του Βόλου, ο κ. Τριαντόπουλος είπε χαρακτηριστικά: “Τα νέα είναι καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, γιατί πλέον έχει δρομολογηθεί η διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση. Υπάρχουν μία σειρά από εξελίξεις και θα έχουμε νεότερα μέσα στο σύντομο επόμενο διάστημα”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει