Ημερίδα στον Βόλο για τα Υποβρύχια Μουσεία

Όλοι μπορούν να καταδυθούν με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών εικονικής κατάδυσης και τρισδιάστατης απεικόνισης

Εκδήλωση για τα Υποβρύχια Μουσεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ένα ποιοτικό,εναλλακτικό τουριστικό προϊόν με προστιθέμενη εθνική αξία

Σήμερα Παρασκευή στο Xenia Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει σήμερα  Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. στο Βόλο  (Domotel Xenia Volos Hotel), εκδήλωση για τα Υποβρύχια Μουσεία. Tα πρώτα υποβρύχια μουσεία στην Ελλάδα, τέσσερα ναυάγια, από τους κλασσικούς χρόνους μέχρι τη Βυζαντινή περίοδο, βρίσκονται στις Σποράδες και τον Δυτικό Παγασητικό και μετατρέπονται από το καλοκαίρι του 2020 σε επισκέψιμα μουσεία, συνδυάζοντας τις καταδύσεις με τις αρχαιότητες και προστατεύοντας την πολιτιστική κληρονομιά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιούργησε ένα νέο, καινοτόμο τουριστικό προϊόν, κάνοντας πράξη τα Υποβρύχια Μουσεία και τον καταδυτικό τουρισμό. Για το έργο της έχει βραβευτεί δύο φορές.

Ομιλητές στην εκδήλωση  θα είναι οι:

Κ. Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Λούλης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού, Ζ. Μαμούρης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Π. Καλαμαρά, Διευθύντρια Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Αγγ. Μαγκλής, Atlantis Συμβουλευτική,  Fabio Bruno, Πανεπιστήμιο Καλαβρίας Ιταλία , Ι. Λαλιώτου, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Αθ. Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί και εγκατάσταση τρισδιάστατης απεικόνισης για εικονική κατάδυση στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο. Πρόκειται για το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο το οποίο μπορεί κάποιος να επισκεφτεί, ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα,  και το οποίο ανοίγει για το καταδυτικό κοινό φέτος το καλοκαίρι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει