Κι ενώ επελαύνει με 224 θετικά κρούσματα ο Κορονοϊός στην Μαγνησία… Έντονη ανησυχία για τις αντοχές του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου

Η αποκάλυψη των ελλείψεων έφερε την κυβερνητική παρέμβαση του βουλευτή Μαραβέγιας, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Πλεύρη

224 νέα θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 3 στις Β. Σποράδες, καταγράφηκαν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο στην Μαγνησία, ενώ σε επίπεδο πανελλαδικό έσπασαν το φράγμα των 4.000.

Την ίδια ώρα, έντονη καταγράφεται η ανησυχία για τις αντοχές του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, μετά τις αποκαλύψεις του προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας, Νίκου Χαυτούρα, ο οποίος μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, έφερε στο φως της δημοσιότητας δύο άκρως αποκαλυπτικές επιστολές για την κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Οι δύο επιστολές ήταν του Διευθυντή των Παθολογικών και Covid-19 Κλινικών του Νοσοκομείου, Χαράλαμπου Μάνδρου, προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου και από το περιεχόμενο τους προκύπτουν ελλείψεις και σημαντικές καθυστερήσεις φαρμάκων απαραίτητων για την θεραπεία ασθενών με Covid-19 αλλά και η σοβαρή υποστελέχωση των Κλινικών από ιατρικό προσωπικό, σε σημείο πλέον να αναλογεί για κάθε 90 ασθενείς μόλις ένας γιατρός, γεγονός που όπως στις επιστολές αναφέρεται, καθιστά πλέον τις όποιες εφημερεύσεις των κλινικών εξαιρετικά επισφαλείς και επικίνδυνες.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού βουλευτή Μαγνησίας Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο οποίος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, αποκάλυψε ότι με αφορμή τις δύο αυτές επιστολές, επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, μεταφέροντάς του τη συνολική εικόνα της κατάστασης στο Νοσοκομείο του Βόλου. Όπως είπε ο βουλευτής, η δυσαναλογία ανάμεσα στον αριθμό εισαγωγής νέων ασθενών και ιατρών είναι καταφανής, γι’ αυτό και σε επικοινωνία με την αρμόδια αρχή ζήτησε τον έλεγχο της υφιστάμενης κατάστασης, την ταχεία επίλυση των προβλημάτων και βεβαίως την απόδοση ευθυνών, εφόσον πίσω από κάθε διαδικασία υπάρχουν τα πρόσωπα, τα οποία φέρουν και το βάρος της ευθύνης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει