Κοινωνική αλληλεγγύη για όλους

ΑΡΘΡΟ του Κωνσταντίνου Μαραβέγια, Χειρούργου – Επιστημονικού Διευθυντή Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου, Πολιτικού Στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που αναδείχθηκε από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ άλλη μια κουραστική μέρα είχε φτάσει στο τέλος της και μπαίνοντας στο σπίτι μου μετά από 14 ώρες περίπου απουσίας στη δουλειά μου βρήκα και τη σύζυγό μου κατάκοπη, σχεδόν να έχει αποκοιμηθεί από τη δική της δουλειά και ταυτόχρονα τη φροντίδα των αναγκών των τριών παιδιών μας. Αφού περάσαμε λίγη ώρα ανταλλάσοντας τα νέα μας εγώ θέλησα να έχω και λίγη «πολιτική δραστηριότητα» και αφού για επαγγελματικούς λόγους δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα θέλησα να ακούσω την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα λόγια που άκουσα, γεμάτα περιεχόμενο, με έφεραν στο να ανατρέξω την ημέρα μου με όλα τα κακώς κείμενα που καθημερινά συναντώ, διαπιστώνοντας ότι τα γνωρίζει ο αυριανός πρωθυπουργός και ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα επιλύσει.

Άκουσα επιτέλους για τα άνεργα νέα παιδιά που δεν τολμούν ούτε να αρρωστήσουν γιατί είναι ανασφάλιστα και μελλοντικά ποιος ξέρει αν θα πάρουν σύνταξη. Σε αυτά τα νέα παιδιά η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται δουλείες, καλύτερες δουλειές, όχι με μισθούς πείνας των 360€ και όχι επιδόματα με αντάλλαγμα λίγες ψήφους.

Άκουσα επίσης κάποιον που δεν με θεωρεί κλέφτη γιατί δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα, υπηρετώντας όμως τη δημόσια υγεία όσο και οι υγειονομικοί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία. Απορρίπτει το φαιδρό σχέδιο των ΤΟΜΥ γιατί δεν είναι ανταγωνιστικό αλλά έωλο αφού βασίζεται στο ΕΣΠΑ που δεν θα υπάρχει για πάντα. Κάποιος επιτέλους μίλησε για την ύψιστη ιατρική φροντίδα, την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Πόσο σπουδαίες οικονομικές προεκτάσεις στο σύστημα υγείας έχει όλη αυτή η διαδικασία. Θέλουμε μάλιστα πλέον και δομές για τους χρονίως πάσχοντες και τους ασθενείς τελικού σταδίου ώστε να μην τελειώνουν το βίο τους με το χειρότερο τρόπο αλλά με αξιοπρέπεια.

Άκουσα πως τα αντικαρκινικά φάρμακα θα πηγαίνουν στο σπίτι του καρκινοπαθή ώστε να μην ξεροσταλιάζει για ώρες στα ειδικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Στη συνέχεια δεν θα χρειάζεται να στήνονται σε ουρές (queues όχι tails) και για εισιτήριο διαρκείας των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Άκουσα πως θα υπάρχουν σίγουρα δομές που θα φιλοξενούν τα παιδιά μου τις ώρες που εργαζόμαστε εγώ και η γυναίκα μου. Πως θα προβλέπονται φοροελαφρύνσεις για κάποιον σαν κι εμένα που αποφάσισε να δώσει στην πατρίδα παιδιά. Άκουσα πως κάποιος εκτιμάει όσο πρέπει αυτή την απόφαση μου να δημιουργήσω μεγάλη οικογένεια και δεν θα την προσθέτει ως τεκμήριο διαβίωσης λες και τα παιδιά είναι πολυτελές σκάφος ή ιδιωτικό αεροπλάνο!!

Άκουσα ακόμα πως ο ΕΦΚΑ δεν θα είναι εξοντωτικός για να συντηρώ συντάξεις σαν τις οποίες εγώ δεν θα πάρω ποτέ. Δεν θα τιμωρηθώ άλλο γιατί δουλεύω όσο μπορώ ώστε να εξασφαλίσω το καλύτερο για την οικογένεια μου και τα χρήματά μου να πηγαίνουν σε επιδόματα κομματικών πελατών. Οι συντάξεις θα συνδεθούν με ρήτρα ανάπτυξης της χώρας ώστε και ο συνταξιούχος να έχει κίνητρο να θέλει να βρει δουλειά το άνεργο παιδί του και να μην το συντηρεί ο ίδιος με την πενιχρή του σύνταξη που θα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο.

Αισθάνθηκα διπλά περήφανος όχι μόνο γιατί ανήκω σε αυτή την παράταξη, την υπηρετώ και θα συνεχίσω αλλά γιατί δεν πήγε χαμένος και ο προσωπικός μου κόπος να ταξιδέψω αρκετές φορές πέρυσι στην Αθήνα για να εργαστώ στις ομάδες προγράμματος για την Υγεία κοντά στον Πασχάλη Μπουχώρη. Γνωρίζω πόσες από αυτές τις εισηγήσεις άκουσα σήμερα από το στόμα του προέδρου

Κατάλαβα ότι η Νέα Δημοκρατία ξέρει πως αλληλεγγύη χρειάζονται οι φτωχοί αλλά και όσοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας δουλεύοντας σκληρά. Θα δουλέψουμε ακόμα σκληρότερα ώστε να έρθει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της όσο το ταχύτερο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει