Κων. Μαραβέγιας: «Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει έμπρακτα την τεράστια προσφορά των ανθρώπων του ΕΣΥ»

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Η Κυβέρνηση δεν ξεχνά τους ανθρώπους του ΕΣΥ, όπως αντιτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αντιθέτως, αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά τους και τακτοποιεί τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντί τους, όχι γιατί εκείνοι το ζήτησαν ως κάποια ειδική αμοιβή, αλλά γιατί είναι χρέος και απλώς πράττουμε το αυτονόητο».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα.

Ο κ. Μαραβέγιας υπεραμύνθηκε των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας για το ΕΣΥ και τη δημόσια υγεία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τη δυνατότητα απασχόλησης ιδιωτών γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία προς αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, όπως και τη δυνατότητα για κατ’ οίκον ή εξ αποστάσεως παροχή ιατρικών υπηρεσιών από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατρούς σε ασθενείς με κορωνοϊό.

Όπως είπε, το σκεπτικό αυτών των δύο διατάξεων είναι κοινό και έχει να κάνει με το γεγονός ότι η δημόσια υγεία δεν είναι και δεν πρέπει να μένει απομονωμένη από τον τομέα της ιδιωτικής υγείας, γιατί σε περιόδους ιδιαίτερα υγειονομικών κρίσεων, μπορεί και πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να λειτουργεί συμπληρωματικά στο ΕΣΥ.

«Σε μια μάχη τέτοιου μεγέθους, όπως αυτή που έδωσε πρόσφατα η πατρίδα μας, η ύπαρξη εφεδρειών στο χώρο της υγείας δεν είναι πολυτέλεια, είναι αδήριτη ανάγκη, αν θέλουμε να νικήσουμε ως χώρα και όποια μελλοντική μάχη κληθούμε να αντιμετωπίσουμε απέναντι στον κορωνοϊό», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας.

Ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε, επίσης, στις προσλήψεις στο ΕΣΥ και ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επισημαίνοντας ότι συστήνονται 500 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών και 300 θέσεις εξειδικευόμενων γιατρών στο αντικείμενο της Εντατικολογίας. Ταυτόχρονα, δημιουργούνται 1.000 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Πρόκειται, επομένως, για τη σύσταση 1.800 νέων πρόσθετων θέσεων για την κάλυψη αναγκών των ΜΕΘ του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να επισημάνει την απλοποίηση των διαδικασιών στελέχωσης των νοσοκομείων, την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, την έκτακτη ενίσχυση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος των προσωπικών των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας και Εντατικής Θεραπείας ή των κλινικών που νοσηλεύουν ασθενείς από κορωνοϊό και την ετήσια παροχή στο μάχιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ, που περιλαμβάνονται στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Κλείνοντας, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης εφαρμογής του άρθρου για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, επισημαίνοντας ότι είναι ένα βήμα στήριξης από την Κυβέρνηση, στο οποίο όμως θα πρέπει να συμμετέχουν και οι τράπεζες. «Τα τραπεζικά ιδρύματα πρέπει να αναθεωρήσουν τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις», είπε και πρόσθεσε ότι η ομαλή δανειοδότηση είναι αναγκαία συνθήκη για την εύρυθμη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει