Υγειονομική θωράκιση της ηπειρωτικής και νησιωτικής Μαγνησίας

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με μηχάνημα γρήγορης ανίχνευσης κορωνοιού για τους προεγχειρητικούς ελέγχους στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, προσλήψεις 159 γιατρών και νοσηλευτών με κάλυψη του μισθού τους για δύο χρόνια από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στα νησιά των Σποράδων, συμπληρώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση του covid 19.

Το σχέδιο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

-πρόσκληση ύψους 7 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 για την προμήθεια με διαδικασίες εξπρές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας καθώς και την προμήθεια αναλώσιμων, μέσων ατομικής προστασίας για εργαζόμενους και ασθενείς.

-πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών των Κέντρων Υγείας στα νησιά, και συγκεκριμένα σε Σκόπελο και Αλόννησο, αφού η Σκιάθος διαθέτει σύγχρονο Κέντρο.

Συνάμα στο Βόλο η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει ηλικιωμένους που πάσχουν από Αλτζχάιμερ και τις οικογένειες τους, με πρόγραμμα 69.000 ευρώ που χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημοπρατεί τη διασύνδεση του Κέντρου Ημέρας Βόλου της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αlzheimer και Συγγενών Διαταραχών με τα ΚΑΠΗ και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Βόλου και των όμορων Δήμων. Από το έργο ωφελούνται 75 άτομα και προσλαμβάνονται για 18 μήνες 3 στελέχη: ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και γιατρός.

Επίσης με υγειονομικό υλικό, όπως χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά και γάντια για προστασία έναντι του Covid-19 εξόπλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο Βόλο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ατομικής προστασίας προσωπικού και εξαρτημένων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προστατεύει τη δημόσια υγεία και ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται λόγω του κορωνοιού, με σεβασμό στις πιο ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Έχουμε ενισχύσει πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία το δημόσιο σύστημα υγείας στη Θεσσαλία με 70 εκατ. ευρώ. Με διαδικασίες εξπρές έχουμε εξασφαλίσει επιπλέον 18,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση του Covid-19, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ για νέα μηχανήματα. Σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο για όλους, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πρόγραμμα και συγκεκριμένες δράσεις, ενισχύει το σύστημα υγείας, πάντα αρωγός στις ανάγκες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει