Κων. Μαραβέγιας στην Ολομέλεια της Βουλής: «Ο Π. Πολάκης ξέχασε την ιατρική που ήξερε…»

Αντιπαράθεση και με τον Γιάννη Ραγκούση για τον ΣΕΠΕ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επιστημονική αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, στο περιθώριο της συζήτησης για την τηλεργασία στο Δημόσιο, την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Πολάκης επέκρινε την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και έθεσε μεταξύ άλλων ερωτήματα για τα μονοκλωνικά αντισώματα, ζητώντας απαντήσεις από τους γιατρούς του Κοινοβουλίου. Επικαλούμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, ο κ. Μαραβέγιας, ενημέρωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν έχουν άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και βρίσκονται σε διαδικασία «rolling review», δηλαδή κυλιόμενης θεώρησης. Γι’ αυτόν το λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη επισήμως κατά τον Οργανισμό, κάτι που αναφέρεται επισήμως στο site του EMA.

Ο κ. Μαραβέγιας δεν άφησε αναπάντητους ούτε τους ισχυρισμούς για το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ. Όπως είπε, «δεν οδηγούνται όλοι οι ασθενείς στη ΜΕΘ πριν καταλήξουν στο θάνατο. Δυστυχώς ή ευτυχώς. Κάποιοι καταλήγουν και στον θάλαμο νοσηλείας. Κι αν το ρωτούσε αυτό κάποιος που δεν είναι γιατρός, θα μπορούσα και να το καταλάβω. Όμως, το να το ρωτάει κάποιος που είναι γιατρός, σημαίνει ότι μάλλον ο κ. Πολάκης ξέχασε την ιατρική που ήξερε. Εντάξει, είναι και η έντονη ενασχόληση με την πολιτική…».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Πολάκη για τον αριθμό κλινών ΜΕΘ επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαραβέγιας αναρωτήθηκε, αν είναι έτσι όπως τα λέει, γιατί σε απλές εξάρσεις γρίπης υπήρχε λίστα αναμονής περίπου 120 ατόμων και δεν επιστρατεύονταν και τότε αυτά τα κρεβάτια, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μην περιμένουν ασθενείς σε εκκρεμότητα για να μπουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, απαντώντας στον βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση για το θέμα του ΣΕΠΕ που με το εργασιακό νομοσχέδιο αναβαθμίζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, ο κ. Μαραβέγιας ξεκαθάρισε – με την ιδιότητά του και ως εισηγητή της πλειοψηφίας στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο – ότι η θητεία του Δ.Σ. θα διαρκεί πέντε χρόνια, δηλαδή περισσότερο από την συνταγματική θητεία μιας κυβέρνησης. Επίσης, ότι η νέα αρχή θα λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της, όπως κάθε ανεξάρτητη αρχή, στη Βουλή. «Άρα, δεν διαβάσατε καλά το νομοσχέδιο κ. Ραγκούση και λέτε τη μισή αλήθεια, που σημαίνει ολόκληρο ψέμα», κατέληξε ο βουλευτής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει