ΒΟΛΟΣ: Του πέρασαν χειροπέδες – Προσποιούνταν τον Πολιτικό Μηχανικό και αποσπούσε χρηματικά ποσά

Συνελήφθη για 4 περιπτώσεις απάτης -3 τετελεσμένες και 1 απόπειρα, σε Βόλο και Λάρισα

Συνελήφθη στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης του, ο συλληφθείς προσποιούνταν τον πολιτικό μηχανικό, δραστηριοποιούμενο για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών και αναζητούσε επαγγελματίες για εργασία σε νεοαναγειρόμενα συγκροτήματα σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, αποσπώντας έτσι χρηματικά ποσά από τα θύματά του, ως εγγύηση της επαγγελματικής τους συνεργασίας.

Στο πλαίσιο χθεσινής προκαθορισμένης συνάντησης μεταξύ του δράστη και ενός θύματος, με τον οποίο είχε συμφωνήσει να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας επενέβησαν και ακινητοποίησαν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -700- ευρώ,
– το χρηματικό ποσό των -385- ευρώ,
– ένα μπλοκ αποδείξεων,
– δύο χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα,
– μία σφραγίδα,
– ένα κινητό τηλέφωνο και
– δύο ντοσιέ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο:
την 21-04-2021 το μεσημέρι στη Λάρισα, απέσπασε από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των -385- ευρώ,
την 08-06-2021 το μεσημέρι στο Βόλο, απέσπασε από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των -780- ευρώ,
προχθές (15-06-2021) το πρωί στο Βόλο, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό και από τέταρτο ημεδαπό, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει