Κων. Μαραβέγιας: Ξεκινούν μέσα Μαΐου οι εμβολιασμοί στο σπίτι για τις ευπαθείς ομάδες

Σε σημερινή επικοινωνία του με παράγοντες του υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας έλαβε την διαβεβαίωση ότι οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί κατά του COVID-19 πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα ξεκινήσουν στα μέσα του τρέχοντος μηνός. Αντικείμενο των συζητήσεων αυτών ήταν η επέκταση του σχεδιαζόμενου προγράμματος εμβολιασμών, πέραν των κατάκοιτων ηλικιωμένων συμπολιτών, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν όσοι έχουν σοβαρά κινητικά προβλήματα ή πάσχουν από ειδικές παθήσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολύ σημαντική η αξιοποίηση της άυλης συνταγογράφησης για να εντοπισθούν αυτόματα όσοι συμπολίτες αντιμετωπίζουν τέτοια σοβαρά προβλήματα υγείας και θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν έχουν ευχέρεια μετακίνησης.

Σημειώνεται πως για τον κατ’οίκον εμβολιασμό των παραπάνω ευπαθών ομάδων ο κ. Μαραβέγιας κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή δυο σχετικές αναφορές, με βάση επιστολές των Σωματείων κινητικά αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και ατόμων με αναπηρία όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις ο Κ. Μαραβέγιας δήλωσε τα εξής:
«Το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του COVID-19 συνεχίζεται και διευρύνεται με ολοένα επιταχυνόμενους ρυθμούς. Το υπουργείο Υγείας δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας με την βοήθεια εκατομμυρίων Ελλήνων που σπεύδουν να εμβολιαστούν. Αυτή η μάχη θα κερδηθεί όταν όλοι, δείχνοντας κοινωνική αλληλεγγύη και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, εκπληρώσουμε το ελάχιστο αυτό καθήκον.

Το ίδιο ισχύει κατά μείζονα λόγο για εκείνους τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα αλλά θέλουν να εμβολιασθούν. Γι’αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η πρόνοια που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον κατ’οίκον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων στα μέσα Μαΐου, με την συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας που αποδεικνύει ότι το υπουργείο Υγείας ανταποκρίνεται στον τεκμηριωμένο κοινοβουλευτικό έλεγχο και στα δίκαια κοινωνικά αιτήματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει