ΛΑΣ Βόλου: Εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών του 14ου και 19ου Δ.Σ. Βόλου

Διαβάστε την ερώτηση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου προς το δημοτικό συμβούλιο, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν κατά την είσοδο και, κυρίως, κατά την έξοδο των μικρών μαθητών στο σχολικό συγκρότημα του 14ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, που συστεγάζονται στη περιοχή της Χιλιαδούς.

Πάνω από 400 μαθητές αναγκάζονται να εισέρχονται και να εξέρχονται από την αυλή του σχολείου από μια μικρή πόρτα, πλάτους μόλις δυο μέτρων. Η επικινδυνότητα είναι μεγαλύτερη κατά την έξοδο των μαθητών, όταν σχολούν όλοι οι μαθητές την ίδια χρονική στιγμή (1:15 το μεσημέρι), μετά από τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας των σχολείων, οπότε όλος ο «όγκος» του μαθητικού δυναμικού εξέρχεται από αυτή την εξαιρετικά μικρή έξοδο της αυλής.

Παρά τα ενισχυμένα μέτρα προστασίας από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που παρευρίσκονται όλοι κατά την έξοδο των μαθητών, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού μαθητή και κυρίως των μικρών τάξεων. Την ίδια στιγμή έξω από το προαύλιο χώρο του σχολείου συνωστίζονται γονείς και συνοδοί των μαθητών, ενώ αυτοκίνητα και άλλα μηχανοκίνητα μέσα διέρχονται ανάμεσα από εκατοντάδες πεζούς, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή κάποιου τραγικού ατυχήματος.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών έχουν απευθυνθεί γι’ αυτό το ζήτημα στη δημοτική αρχή Βόλου. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την ασφάλεια μαθητών και γονέων. Ζητούν να κατασκευαστεί νέα είσοδος στην αυλή του σχολείου, μεγαλύτερου πλάτους, ώστε να αποφεύγεται ο επικίνδυνος συνωστισμός. Ακόμη ζητούν να εξεταστεί η περιοδική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Αθ. Διάκου, στο τμήμα της μπροστά από την είσοδο – έξοδο των μαθητών, για τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησής τους.

Ερωτάται η Δημοτική αρχή Βόλου:

  • Τι μέτρα θα πάρει για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των μαθητών του 14ου και 19ου Δ.Σ. Βόλου;
  • Πότε θα κατασκευάσει νέα σύγχρονη ασφαλή είσοδο – έξοδο, μεγαλύτερου πλάτους από την υπάρχουσα;
  • Τι θα κάνει για να υπάρξουν οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η μερική πεζοδρόμηση στην οδό Αθ. Διάκου για την αποφυγή ατυχήματος;
Μπορεί επίσης να σας αρέσει