Μαραβέγιας προς τον Πρόεδρο της Βουλής: «Έχω ήδη τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ»

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κων. Τασούλα, με την οποία τον ενημερώνει ότι έχει ήδη τεθεί, από την περασμένη κιόλας εβδομάδα, στη διάθεση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να υπηρετήσει ως εθελοντής γιατρός σε οποιαδήποτε δημόσια μονάδα υγείας κριθεί αναγκαίο, απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Μαραβέγιας είχε ήδη δηλώσει την επιθυμία του να συνδράμει το δύσκολο έργο του ΕΣΥ, από την περασμένη Πέμπτη σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθ. Τσάμη. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσουν οι διαδικασίες εξαιτίας της έλλειψης νομικού πλαισίου και της αδυναμίας να βρεθεί λύση. Ως εκ τούτου, ο κ. Μαραβέγιας απευθύνθηκε με τη σειρά του στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να προβεί σε όλες τις ενέργειες αρμοδιότητας της Βουλής, προκειμένου να καταστεί αυτό δυνατόν για όλους τους διατιθέμενους βουλευτές, στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ολόκληρη η επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στον Υπουργό Υγείας κ. Βασ. Κικίλια και τον Υφυπουργό Βασ. Κοντοζαμάνη, έχει ως εξής:

Το 2ο κύμα της πανδημίας με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική πολιτεία και κοινωνία, θέτει σε όλους τους Έλληνες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς κρίσιμα ζητήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε άμεσα.

Ανταποκρινόμενος ως γιατρός και ως πολίτης σε αυτήν την μεγάλη πρόκληση, θα ήθελα να Σας ενημερώσω πως έχω τεθεί στη διάθεση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας προκειμένου να υπηρετήσω ως εθελοντής γιατρός σε οποιαδήποτε δημόσια μονάδα υγείας κριθεί αναγκαίο.

Οι δύσκολες περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε, ειδικά στη Μαγνησία, απαιτούν τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των επιστημόνων στη μάχη του ΕΣΥ κατά του κορωνοϊού.

Για αυτό τον λόγο Σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις ενέργειες αρμοδιότητας της Βουλής, προκειμένου να καταστεί αυτό δυνατόν για όλους τους διατιθέμενους συναδέλφους, στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει