Νέα παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για την ενίσχυση του e-ΕΦΚΑ στον Βόλο

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ενημέρωση για την οριστικοποίηση του Οργανισμού e-ΕΦΚΑ και την ενίσχυση των υπηρεσιών του Βόλου, ζητεί με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με αναφορές σε ΜΜΕ του νομού, οι δυο τοπικές διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ στον Βόλο, με αρμοδιότητες σε ολόκληρη την Μαγνησία (ηπειρωτική και νησιωτική), αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά (ανισοκατανομή προσωπικού μεταξύ υπηρεσιών, μη ενίσχυση τμημάτων 1ης γραμμής) επηρεάζουν τόσο την δια ζώσης εξυπηρέτηση ασφαλισμένων – εργοδοτών όσο και την ικανοποίηση αιτημάτων υποψήφιων συνταξιούχων.

Ο κ. Μαραβέγιας αναγνωρίζει ότι οι τοπικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ (Α΄ και Β΄ Διευθύνσεις, ΚΕΠΑ) καταβάλλουν συστηματικά τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να ολοκληρώνονται έγκαιρα οι σχετικές διαδικασίες. Εξαιτίας όμως, της μη οριστικοποίησης της διοικητικής δομής του e-ΕΦΚΑ (ο τελευταίος Οργανισμός δημοσιεύτηκε πριν από σχεδόν 4 χρόνια) και των διαρκών αναδιαρθρώσεων υπηρεσιών του, που εμποδίζουν την σταθερή στελέχωσή τους με κατάλληλο προσωπικό, δημιουργούνται ερωτήματα για την συνοχή του σχεδίου αλλαγών στο Φορέα και ιδιαίτερα για τον τρόπο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του.

Δεδομένου ότι στις 24/11/22 η Βουλή έδωσε -για πολλοστή φορά- και νέα προθεσμία στον e-ΕΦΚΑ μέχρι τα τέλη του 2023 προκειμένου να αναδιατάξει τις δυνάμεις του, παρατείνοντας την απαγόρευση των μετακινήσεων υπαλλήλων του σε άλλους φορείς, ο κ. Μαραβέγιας επανέρχεται στο ζήτημα, το οποίο είχε θέσει και στο παρελθόν, ζητώντας να ενημερωθεί για τα ακόλουθα:

1. Υπάρχει στον ορίζοντα ενδεχόμενο οριστικοποίησης του Οργανισμού του e-ΕΦΚΑ εντός του 2023; Θα προσδιοριστούν τελικά οι νέες διοικητικές δομές του και η στελέχωσή τους με το αντίστοιχο προσωπικό (συγκεκριμένες οργανικές θέσεις ανά κλάδο και τμήμα) ανάλογα με τον φόρτο της κάθε υπηρεσίας
2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του e-ΕΦΚΑ για την λήψη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης των υπηρεσιών του στη Μαγνησία, ειδικά σε ό,τι αφορά την ενίσχυσή τους σε προσωπικό τομέων 1ης γραμμής, όπως είναι λ.χ. οι συντάξεις
3. Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού του e-ΕΦΚΑ που να περιλαμβάνει τις ακριβείς ανάγκες του φορέα σε προσωπικό, 5ετές σχέδιο στελέχωσής του, προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των υπαλλήλων που κρίνονται αναγκαία κοκ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει