Παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για τις αποπληρωμές προγραμμάτων ΛΑΕΚ

Διαβάστε τη ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα η καθυστέρηση στις αποπληρωμές προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από τον ΛΑΕΚ, στα οποία συμμετέχουν ιδιώτες εργοδότες, επισημαίνει με Αναφορά του προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε σχετική επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) κ. Αχ. Νταβέλη, σύμφωνα με τον οποίο μεγάλος αριθμός προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων παραμένουν σε εκκρεμότητα ως προς την αποπληρωμή από το 2014 και εφεξής.

Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο το πρόβλημα ρευστότητας λόγω της πανδημίας, είναι ιδιαίτερο οξυμένο, με συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η άμεση αποπληρωμή των επιχειρήσεων για τα προγράμματα ΛΑΕΚ που υλοποίησαν, οπωσδήποτε θα αποτελούσε ανάσα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η μη έκδοση εγκυκλίου προγραμμάτων ΛΑΕΚ 0,24% για το 2021, καθυστερεί την έναρξή τους με συνέπεια οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να αξιοποιήσουν το σχετικό κονδύλιο για την εκπαίδευση του προσωπικού τους.

Με την Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει για την ταχεία αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων, με σκοπό την τόνωση των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και την άμβλυνση των συσσωρευμένων προβλημάτων που αυτή έχει δημιουργήσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει