Πρόεδρος Κτηνιάτρων Σταμόπουλος στον Α. Κουμιώτη: “Χάσαμε τον συνάδελφο Παντελή Καταραχιά – Ο κτηνιατρικός κλάδος έχει εξαιρεθεί από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Παγκόσμια πρωτοτυπία να μην ζητηθεί για το Νομοσχέδιο, που θίγει ευθέως θέματα υγείας των ζώων συντροφιάς, κτηνιατρική γνωμοδότηση…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης, ημέρας κήρυξης απεργίας από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Παύλος Σταμόπουλος.

Ο κ. Σταμόπουλος, προτού τοποθετηθεί επί του Νομοσχεδίου στο οποίο αντιδρά ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, μίλησε για την γενικότερη απαξίωση του κλάδου, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον συνάδελφό του Παντελή Καταραχιά, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έχασε τη ζωή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Για να δείτε πόσο απαξιωμένος είναι ο κτηνιατρικός κλάδος γενικότερα. Πριν τρεις μέρες χάσαμε έναν συνάδελφο, τον Παντελή τον Καταραχιά, ο οποίος ήταν διευθυντής στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής. Τον χάσαμε επειδή προσβλήθηκε από Covid-19. Θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο και είναι σημαντικό να το πούμε, ο κτηνιατρικός κλάδος, είναι ο μοναδικός κλάδος υγειονομικών που έχει εξαιρεθεί από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό. Και το λέω αυτό με αφορμή την απώλεια ενός συναδέλφου”.

Εν συνεχεία και αναφερθείς στο Νομοσχέδιο ο κ. Σταμόπουλος, τόνισε: “Νομοθετικό πλαίσιο υπήρχε ανέκαθεν, ωστόσο ήταν ανεπαρκέστατο… Μιλάμε για ένα Νομοσχέδιο το οποίο θίγει ευθέως θέματα υγείας των ζώων συντροφιάς, για το οποία μοναδικός υπεύθυνος είναι και πρέπει να είναι ο κτηνίατρος και δυστυχώς για το Νομοσχέδιο αυτό δεν ζητήθηκε ποτέ επίσημη γνωμοδότηση από επίσημη κτηνιατρική αρχή. Το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, δεν έχει ξαναγίνει σε καμία χώρα ποτέ. Και μόνο αυτό δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να συμφωνήσουμε με ένα Νομοσχέδιο, το οποίο θεωρούμε ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση εξ’ αρχής”, για να συνεχίσει αναλύοντας επί της ουσίας το Νομοσχέδιο και τα σημεία με το οποία διαφωνεί ο κτηνιατρικός κλάδος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει