Προσπάθησαν δύο φορές σε μια εβδομάδα να εξαπατήσουν ηλικιωμένη

Στόχος απατεώνων έγινε ηλικιωμένη γυναίκα που ζει στο Κόμμα Λαμίας, καθώς δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες, επιτήδειοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ -και όχι μόνο- προσπάθησαν να τις αποσπάσουν χρήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τελευταία απόπειρα έγινε χθες το πρωί, όταν δύο άνδρες έφτασαν με ΙΧ έξω από το σπίτι της, υποστηρίζοντας ο ένας ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και ο άλλος της Αστυνομίας.

Το σενάριο που χρησιμοποίησαν, ήταν ότι έπρεπε να ελεγχθεί ο ηλεκτρολογικός πίνακας, καθώς υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα. Η γιαγιά, όμως, τους χάλασε το παραμύθι, καθώς αμέσως πήρε τηλέφωνο συγγενή της, προκειμένου να τον ενημερώσει, κίνηση που έτρεψε σε φυγή τους δύο απατεώνες.

Είχε προηγηθεί μέσα στην ίδια εβδομάδα μία άλλη επίσκεψη στην ηλικιωμένη, όμως από γυναίκα – απατεώνα, που υποστήριζε ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ. Της είχε πει να βάλει τα χρήματα σε μια μαξιλαροθήκη και να βγει από το σπίτι μην πάρει φωτιά από τη βλάβη που υποτίθεται είχε ο πίνακάς της. Η αποστομωτική απάντηση της ηλικιωμένης κυρίας ήταν ότι «τόσα που έχω, δεν πάνε να καούν», είχε αποθαρρύνει την κλέφτρα που δε ρισκάρισε να παραμείνει στο σημείο.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο επεισόδιο είχε πονηρέψει τη γιαγιά, που ενημέρωσε γείτονά της και εκείνος της είπε ότι σε οποιαδήποτε επίσκεψη να πάρει την αστυνομία. Κάπως έτσι γλύτωσε από τα «νύχια» των απατεώνων που έχουν γίνει μάστιγα το τελευταίο διάστημα, με δεκάδες θύματα ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει