“ΒΟΜΒΕΣ” Μακρή από το Marconi 96,1 προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Κατώτερη των περιστάσεων η εκπροσώπηση του Νομού από τους υφυπουργούς και βουλευτές

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Η δική μου επαφή με τον κόσμο δεν θα είναι στην βάση του ψηφίστε εμένα μόνο… Δεν αναδείχθηκα μέσω της πολιτικής, δεν έκανα περιουσία προφανώς μέσω της πολιτικής…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης η πρώην υφυπουργός της ΝΔ Ζέττα Μακρή, ασκώντας δριμεία κριτική στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα στις δύο υφυπουργούς και στους δύο βουλευτές Μαγνησίας, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτη δραστηριότητα και εκπροσώπηση υποτονική αλλά και κατώτερη των περιστάσεων, ενώ ξεδίπλωσε την στρατηγική που ακολουθήσει.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Μακρή, αναφερθείσα σε προηγούμενες δηλώσεις της στο Radio Marconi 96,1 F.M., οι οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, επανέλαβε και συμπλήρωσε: “Είχα πει ότι υπάρχουν τρεις κυβερνητικοί βουλευτές και δύο υφυπουργοί, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν, μπορεί να είχαμε τρεις βουλευτές και έναν υφυπουργό, σε αυτή την έκταση δεν συνέβη ποτέ, των οποίων η δραστηριότητα δεν είναι γνωστή σε κανέναν, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει. Και ξέρετε οι πολιτικοί δεν είναι φιλάνθρωποι, δεν χρειάζεται το έργο τους να το κρύβουν, πρέπει να το γνωστοποιούν στον κόσμο, γιατί αυτό το έργο μπορεί να χρειάζεται βελτίωση, μπορεί να χρειάζεται διαφοροποίηση, μπορεί να χρειάζεται ενημέρωση ώστε οι άνθρωποι να ξέρουν. Είναι πραγματικά λυπηρό για το Νομό ότι η εκπροσώπηση αυτή τη στιγμή σε κυβερνητικό επίπεδο είναι υποτονική, εντάξει θέλω κι εγώ να είμαι μετρημένη στον δημόσιο λόγο μου, εν πάση περιπτώση είναι κατώτερη των περιστάσεων. Γιατί ο Νομός έχει προβλήματα, ο Νομός έχει θέματα. Και από την δική σας τη συχνότητα φιλοξενήθηκαν φωνές που υποσχέθηκαν, δεσμεύτηκαν, για να διαψευστούν την αμέσως επόμενη ημέρα… Τους αφήνετε, τοποθετούνται και αυτοεκτίθενται. Δε νομίζω στο παρελθόν ότι έγινε αυτό τόσο συχνά και από τόσους πολλούς”.

Όσο για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, η κα Μακρή τόνισε: “Δεν σας κρύβω ότι τώρα και η δική μου η επαφή με τον κόσμο δεν θα είναι στην βάση του ψηφίστε εμένα. Εδώ θέλω να διευκρινίσω ότι όλοι είμαστε υποψήφιοι όταν προκηρυχθούν οι εκλογές και ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο ο πρόεδρος του κόμματος, απλώς θα ξεδιπλώσω τη δική μου στρατηγική. Δεν θα είναι στη βάση ψηφίστε εμένα μόνο. Θα είναι τί προβλήματα υπάρχουν και πείτε μου, μιλήστε μου, όχι να μιλήσω εγώ προβάλλοντας τον εαυτό μου και την υποψηφιότητά μου, μιλήστε μου εσείς για τα προβλήματα τα οποία έχετε. Δώστε μου από τώρα, γιατί είναι μια καλή ευκαιρία αυτή της επαφής αυτές οι πέντε εβδομάδες μαζί με την τρέχουσα, πείτε μου τί θέλετε, πείτε μου πού μπορώ να στηρίξω, πείτε μου ποιές πόρτες μπορώ να ανοίξω στην Αθήνα, πού μπορώ να βοηθήσω τους τοπικούς άρχοντες, εάν χρειάζονται τη βοήθεια και αν τη θέλουν, πείτε μου πώς μπορώ να προβάλλω τα προβλήματα του Νομού. Και όχι πείτε μου πώς μπορώ να προβληθώ, πώς μπορώ να εκλεγώ, γιατί δεν έχω να κάνω κάτι άλλο μετά, γιατί πώς να ξαναγυρίσω στη δουλειά μου, γιατί μέσω της πολιτικής θα αποκτήσω υπόσταση, θα αποκτήσω δύναμη, αναγνωρισιμότητα. Εγώ αυτά, ευτυχώς, δεν τα είχα ποτέ, ούτε στο ξεκίνημά μου. Δεν αναδείχθηκα μέσω της πολιτικής, δεν έκανα περιουσία προφανώς μέσω της πολιτικής, προσπάθησα με τις δυνάμεις μου να προσφέρω, να βοηθήσω το Νομό μου, να βοηθήσω και ανθρώπους, πάντοτε νόμιμα και χωρις να δυσκολεύω κάποιους άλλους. Αλλά καταλαβαίνω τώρα πια αυτά τα οποία ήταν τότε αυτονόητα δεν τα προβάλλαμε, τώρα πρέπει πια να τα εξηγούμε στον κόσμο. Ότι η πολιτική πρέπει να είναι μια δραστηριότητα που συμπληρώνει την μέχρι τώρα πορεία μας, στην οποία αξιοποιούμε τις γνώσεις που έχουμε και όχι μιας διέξοδος από μια μίζερη καθημερινότητα που κάποιοι έχουν ενδεχομένως”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει