ΣΚΙΑΘΟΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΘHΝΟΣ: “Η δυναμική της Σκιάθου, ότι και να γίνει, δεν μπορεί να ανακοπεί – Θα πάμε μέχρι τον Οκτώβρη…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε για τα κρουαζιερόπλοια έτοιμα ρεμέτζα – Η Σκιάθος δεν έχει αναδειχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε – Χρειάζονται τουρίστες με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σκιάθου Διαμαντής Μαθηνός, κάνοντας αρχικά μια σύντομη αναδρομή στις προπαρασκευατικές ενέργειες της δημοτικής αρχής καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, εν συνεχεία αναφερθείς στον αγώνα που δόθηκε στον απόηχο της χρεοκοπίας της Thomas Cook και τέλος δίνοντας το στίγμα του σήμερα αλλά και τους στόχους για το αύριο της Σκιάθου στον τομέα του Τουρισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Μαθηνός, από πληροφορίες του οι πτήσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις 15 του Οκτώβρη, επιμηκύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη τουριστική περίοδο για το νησί του Παπαδιαμάντη, για το οποίο εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά “η δυναμική, ότι και να γίνει, δεν μπορεί να ανακοπεί στο 100%”.

Ο κ. Μαθηνός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις άνοιξαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, γεγονός που όπως είπε ικανοποιεί τόσο το προσωπικό των επιχειρήσεων, όσο όμως και τους μόνιμους τουρίστες του νησιού, κάτι που θα φανεί ως αποτέλεσμα την τουριστική περίοδο του 2021.

Ερωτηθείς σχετικά με την κρουαζιέρα, ο κ. Μαθηνός στάθηκε αρχικά στο αίτημα των εμπλεκόμενων φορέων για ιστορικό χώρο επίσκεψης, κάτι το οποίο θα ικανοποιηθεί από την ανακαίνιση του Κάστρου, για την οποία, όπως είπε, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες με το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ αναφερθείς στην ασφάλεια των πλοίων, δήλωσε ότι το καλοκαίρι του 2021 θα είναι έτοιμα από πλευράς δημοτικής αρχής ρεμέτζα τα οποία θα εξασφαλίζουν την ασφάλειά τους.

Τέλος, ο κ. Μαθηνός στάθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ανάδειξης του νησιού, το οποίο όπως είπε δεν έχει αναδειχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε, ενώ αναφερθείς στο προφίλ του τουρίστα στο οποίο θα έπρεπε να απευθύνεται η Σκιάθος, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν συνέβαινε, είναι του τουρίστα με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει