ΣΟΚ στην ΑΛΟΝΝΗΣΟ: Νεκρή από ανθρώπινο χέρι η φώκια – μασκότ του νησιού

Νεκρή από ανθρώπινο χέρι έπεσε η φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, ο «Κωστής», που ντόπιοι και – πολύ περισσότερο – τουρίστες, αναζητούσαν καθημερινά, για να την φωτογραφίσουν, είτε κολυμπώντας, είτε αραγμένη -όπως συνήθιζε- σε σκάφη που ήταν δεμένα στο λιμάνι του Πατητηρίου.

Το γεγονός έκανε γνωστό η μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη μελέτη και την προστασία της μεσογειακή φώκιας MOm – Monachus monachus.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει «δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια! Σήμερα ειδοποιηθήκαμε ότι η νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής» (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι. Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό! Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή». Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.

Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές.

Η MOm θα προχωρήσει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει