Σούρλας από τα Κύθηρα: Η πατρίδα έχει ανάγκη από ευεργέτες

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Αλέξανδρου Ωνάση

Ο Γ. Σούρλας στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Αλέξανδρου Ωνάση στον Κρατικό Αερολιμένα των Κυθήρων, αναφερόμενος στην κοινωνική προσφορά της οικογένειας Ωνάση και ιδιαίτερα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο επισήμανε ότι:

«Πέρασαν εικοσιπέντε χρόνια από την ημέρα, που είχα την τιμή ως Υπουργός Υγείας να εισηγηθώ στη Βουλή την κύρωση της Σύμβασης παραχώρησης του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και να αρχίσει η λειτουργία ενός από τα πλέον σύγχρονα ευρωπαϊκά νοσηλευτικά ιδρύματα, υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων. Εικοσιπέντε χρόνια προσφοράς υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο, στην εθνική οικονομία, σε ασθενείς και συγγενείς που ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στο εξωτερικό και να δαπανά τεράστια ποσά το ελληνικό δημόσιο».

Αναφερόμενος στον ομογενή από την Αυστραλία Γ. Χατζηπλή, δωρητή του ανδριάντα του Αλέξανδρου Ωνάση, ο Γ. Σούρλας, τόνισε ότι «με την πράξη του αυτή έστειλε ένα μήνυμα τιμητικής αναγνώρισης των ευεργετών και ταυτόχρονα προς τους οικονομικά ισχυρούς να βοηθήσουν την πατρίδα, που έχει ανάγκη από ευεργέτες στη δύσκολη περίοδο που διανύει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει