Στ. Πέτσας σε Ζ. Μακρή: «9,4 εκ. € για έργα του Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, για την έγκριση νέων εντάξεων έργων στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», για τον Δήμο Βόλου, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον Δήμο Σκοπέλου.

Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα ακόλουθα νέα έργα του Ν. Μαγνησίας, συνολικού ύψους 9.377.146 ευρώ. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ07 του για την Ανάπτυξη και Αλληλεγγύη της; Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», με τίτλο: «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων» έχουν εγκριθεί οι ακόλουθες πράξεις έργων:

«Προσθήκη κατ’ επέκταση και αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου» προϋπολογισμού 1.558.966,96€.
«Αξιοποίηση και αναβάθμιση κτιριακού αποθέματος στη Νήσο Σκόπελο» προϋπολογισμού 5.418.180€ .
Ακόμη, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ03 του για την Ανάπτυξη και Αλληλεγγύη της; Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον», με τίτλο: «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων»» έχει εγκριθεί το έργο: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την μείωση του ενεργειακού κόστους αντλήσεως νερού» προϋπολογισμού 2.400.000€.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του κατά την διάρκεια των συναντήσεων του μαζί της, που συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο, την 1η Ιουνίου 2022, από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, στις 18 Οκτωβρίου 2022, και από τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση στις 14 Ιουνίου 2021. Η κ. Μακρή δήλωσε ότι η έγκριση χρηματοδότησης των ιεραρχημένων προτάσεων των Δήμων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών καταδεικνύει την μέριμνα της πολιτείας για την υλοποίηση μίας σειράς σημαντικών έργων των δημοτικών αρχών, λόγω της ωριμότητας και της επάρκειάς τους, τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Η πρόκληση για τους επόμενους μήνες θα είναι η επιτάχυνση των δημοπρατήσεων και συμβασιοποιήσεων από την μεριά της Αυτοδιοίκησης, ώστε την περίοδο 2022-2023 οι πολίτες να δουν την καθημερινότητά τους να βελτιώνεται μέσα από έργα που αναβαθμίζουν τα δίκτυα και τις υποδομές και συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει