Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Anuga 2017» συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη Κολωνία από 7 έως 11 Οκτωβρίου, με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Λάρισας και Τρικάλων

Στο Εθνικό Περίπτερο της Χώρας με το μήνυμα «Invest in Taste» η Περιφέρεια Θεσσαλίας στήριξε τη συμμετοχή δέκα θεσσαλικών εξωστρεφών επιχειρήσεων με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Λάρισας και Τρικάλων στη μεγαλύτερη επαγγελματική Διεθνή Έκθεση Τροφίμων παγκοσμίως  «Anuga 2017». Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Κολωνία της Γερμανίας από 7 έως 11 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Με γνώμονα την ενίσχυση της εξωστρέφειας και στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των Θεσσαλικών επιχειρήσεων στις διεθνείς δυναμικές αγορές του εξωτερικού, η συμμετοχή των εκθετών πέτυχε τη μεγάλη ανταπόκριση και τα θετικά σχόλια των επισκεπτών. Τα περίπτερα των Θεσσαλικών επιμελητηρίων προσέλκυσαν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, που είχαν τη δυνατότητα να γευτούν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας (γαλακτοκομικά, κρεατικά, σαλάτες, κρασί, τσίπουρο, χαλβά, καφές, προϊόντα αρωματικών φυτών, όσπρια) και ανοσολογικά προϊόντα για την ασφάλεια των τροφίμων.

Το μήνυμα «Invest in Taste» που δηλώνει ότι επιλέγοντας κάποιος ελληνικά προϊόντα επενδύει στη γεύση, στη ποιότητα και στο «ευ ζείν» προσέλκυσε  επισκέπτες από τη Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ισπανία, Ελβετία, ΗΠΑ, αραβικές χώρες και από ολόκληρο τον κόσμο γενικότερα, ενώ πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις, εμπορικές συμφωνίες με ανεκτίμητες οικονομικές συναλλαγές.

Το ελληνικό περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Σύμβουλος και η Γραμματέας Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Ντίσελντορφ Πάρις Νίκολης & Μαρία Βασιλάκη αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece Χρήστο Στάικο και Ηλία Αθανασίου αντίστοιχα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Επίσης σ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, λειτουργούσε σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με την ονομασία GREECE GOURMET, χώρος γευσιγνωσίας, εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του αγροτο – διατροφικού τομέα της χώρας μας, ενός από τους πλέον δυναμικούς και υψηλής ανάπτυξης κλάδους της ελληνικής μεταποίησης.  Πλήθος επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, ενώ το Σάββατο 7 Οκτωβρίου διοργανώθηκε εκδήλωση με τη συμμετοχή των Ελλήνων Εκθετών. Επίσης, την επόμενη μέρα, ο Οργανισμός Enterprise Greece φιλοξένησε στον ίδιο χώρο Γερμανούς εισαγωγείς και διανομείς, προβάλλοντας εκλεκτής ποιότητας ελληνικά προϊόντα, με στόχο την προώθηση των ελληνικών επιχειρήσεων και της ευρείας γκάμας των προϊόντων.

Οι επιχειρήσεις που φιλοξενήθηκαν στα περίπτερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας των επιμελητιρίων Λάρισας και Τρικάλων ήταν οι εξής: ΑΛΦΑ ΚΑΤΣΙΦΑ, PROGNOSIS, MEDITERANNEAN ESCARGOTS και ΘΑΡΡΟΣ Α.Ε., TSILILIS K. SA,   VIOSAL Ltd. Feinkost, MATIS BROS S.A., BOUDOURIS ALEX. & SOT. GP, METEORA FOOD, E.E. και KEDAP S.A.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γιώργος Λαδόπουλος και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας κ. Νίκος Γαβριήλ. Από το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχαν οι διοικητικοί σύμβουλοι  Θωμάς Ζηρδέλης και Δημήτρης Λέκκας.

H Anuga όπως είναι γνωστό, αποτελεί τη πιο σημαντική επιχειρηματική πλατφόρμα στον κόσμο για τη διεθνή βιομηχανία τροφίμων και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας συνολικής έκτασης 284.000 τ.μ. Στην έκθεση φέτος,  συμμετείχαν περισσότεροι από 7.400 εκθέτες από 108 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 165.000 από 192 χώρες. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 6η θέση σε επίπεδο συμμετοχών, με το εθνικό περίπτερο αρκετών χιλιάδων τ.μ (περίπου 3.500 τ.μ.) να φιλοξενεί 272 εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες 24 από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας)”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει