Στο πανευρωπαϊκό συνέδριο INNOGROW ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μόρας

Στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της υπαίθρου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο τελικό πανευρωπαϊκό συνέδριο του έργου INNOGROW, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου διαδικτυακά, συμμετείχε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Απασχόλησης και Εμπορίου, Θανάσης Μόρας μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία της υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ επεσήμανε και τη σημασία του συνεδρίου για την ανταγωνιστικότητα και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, απόψεων και γνώσεων που θα οδηγήσουν στα σωστά αποτελέσματα.

Το διαδικτυακό συνέδριο διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως επικεφαλής εταίρος και συντονιστής του εν λόγω έργου, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, εμπορικών επιμελητηρίων, κέντρων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθώς και πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων από την Ιταλία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ των συνέδρων παρευρέθηκαν επίσης και εκπρόσωποι του προγράμματος INTERREG EUROPE.

Στο τελικό συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από θεματικές μελέτες και αναλύσεις για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της υπαίθρου από τους Εταίρους του INNOGROW και έγινε ανταλλαγή απόψεων με φορείς υποστήριξης περιφερειακής επιχειρηματικότητας από 8 διαφορετικές Περιφέρειες της ΕΕ.

Στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος INNOGROW είναι η καινοτόμος επιχειρηματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συγκεκριμένα η αύξηση της ικανότητας των αρμόδιων περιφερειακών αυτοδιοικήσεων να υλοποιήσουν πολιτικές ανταγωνιστικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της υπαίθρου με την υιοθέτηση καινοτόμων παραγωγικών διαδικασιών και τεχνολογιών καθώς και το ξεκλείδωμα περιφερειακών επενδύσεων για την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών και την ίδρυση start-ups βασισμένα σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Ακόμη, στους στόχους περιλαμβάνεται και η βελτίωση της υλοποίησης πολιτικών ανταγωνιστικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προωθώντας την οριζόντια και κάθετη συνεργασία μεταξύ τους, στην παραγωγή και εμπορία των προϊόντων τους με την παράλληλη ευαισθητοποίηση των διαμορφωτών της περιφερειακής πολιτικής στην ενσωμάτωση της καινοτομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της υπαίθρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει