Συνάντηση εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας με τον Δήμαρχο Σκιάθου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Θεοδ. Τζούμα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, με κεντρικό θέμα συζήτησης τα έργα που είναι προγραμματισμένα να γίνουν, καθώς και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Σκιάθο. Ειδικότερα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Κουκουναριές, Τρούλος, Αγία Παρασκευή και Αχλαδιάς, το δίκτυο ύδρευσης, το δίκτυο αποχέτευσης στις περιοχές Πόρος, Τρούλος και Κουκουναριές, τα πεζοδρόμια στον επαρχιακό δρόμο, η βελτίωση του οδοστρώματος του επαρχιακού.

Αναλυτικά τα εν εξελίξει έργα:

– Αντιπλημμυρικά έργα 2.356.000 ευρώ, αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων στις περιοχές «Τρούλος», «Αχλαδιές», «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς – Αγ. Παρασκευή»
– Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου ύψους 741.608,80 ευρώ.
– Κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην οδό Σκιάθου – Κουκουναριών Β΄ φάση με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ
– Στερέωση και αποκατάσταση Κάστρου Σκιάθου και κτηρίων οικισμού στο εσωτερικό του, με προϋπολογισμό 2.828.200 ευρώ
– Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου και των εικόνων του καθολικού της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
– Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου, των εικόνων, του δαπέδου και των εφυαλωμένων πινακίων του καθολικού της Ι. Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
– Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), με προϋπολογισμό 1.214.339,99 ευρώ
– Προγραμματική σύμβαση για συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου, με προϋπολογισμό 970.000 ευρώ και έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών- Τρούλου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 3.780.000 ευρώ (από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)
– Καθαρισμός ρεμάτων νήσου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ
– Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών επαρχιακού οδικού δικτύου νήσου Σκιάθου», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ,

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων σημείωσε σχετικά: «Σε αγαστή συνεργασία με το Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρά η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών για το νησί της Σκιάθου. Συνολικά στη Σκιάθο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει και υλοποιεί 35 έργα, προϋπολογισμού 36,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη έργα ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ στο νησί. Πρόκειται για μεγάλα αναπτυξιακά έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο νησί και δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει