Συνέντευξη εξαγγελιών Αγοραστού για την Μαγνησία στον Γ. Κουμιώτη: Ακολουθώ την τακτική 24/7

ΑΚΟΥΣΤΕ το ΗΧΗΤΙΚΟ: Η Δ. Κολυνδρίνη ανταποκρίνεται στο έπακρο – Θέλουμε και την επόμενη 5ετία

Σωστός “ποταμός ειδήσεων” ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κώστας Αγοραστός το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη στο Radio Marconi 96,1 F.M., από την συχνότητα του οποίου έκανε εξαγγελίες για θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Σύμφωνo Συμμαχίας Συνοχής

Ξεκινώντας με την είδηση της υπογραφής από τον ίδιο του Συμφώνου της Συμμαχίας της Συνοχής σε επίπεδο Ε.Ε., ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για πορεία ταχύτητας υλοποίησης όλων των έργων αλλά και της πολιτικής συνοχής σε επίπεδο Ευρώπης, ούτως ώστε να παίρνουμε τα χρήματα για να κάνουμε τα έργα στην Ελλάδα.

10 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο υπουργείο για την ενίσχυση εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Όπως αποκάλυψε για πρώτη φορά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων, που το έχει το υπουργείο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε 10 εκ. ευρώ ώστε να χρηματοδοτηθούν και εκείνες οι επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια, αλλά δεν θα έπαιρναν χρήματα γιατί δεν έφταναν. Και πρόκειται για εκατοντάδες επιχείρησης, όπως τόνισε.

Έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας

Ερωτηθείς σχετικά από τον Γιώργο Κουμιώτη, ο κ. Αγοραστός εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Θεσσαλίας περιμένει τους θεσσαλικούς Δήμους, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίες. Έργα τα οποία έχουν εγκριθεί, όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί, ύψους 111 εκ. ευρώ, που σημαίνει 30.000 θέσεις εργασίας, όπως οι αστικές αναπλάσεις, ύψους 50 εκ. ευρώ, με πάνω από 70 έργα σε όλη τη Θεσσαλία, όπως οι αναπλάσεις περιοχών, όπως ο Αλμυρός, η Αγριά, η Ν. Αγχίαλος κ.α., ύψους 13 εκ. ευρώ, χρήματα που θα πέσουν στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας, όπως εξήγησε.

Από 500.000 ευρώ σε Αστυνομία και Πυροσβεστική – 12 ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ και 7+5 εκ. ευρώ για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των Νοσοκομείων – Στήριξη του Πανεπιστημίου

Ο κ. Αγοραστός έκανε ειδική αναφορά στον τομέα της Υγείας, αναφερθείς τόσο στα 7 + 5 εκ. ευρώ για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των Νοσοκομείων, όσο και στη δημοπράτηση των 12 ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, ενώ για πρώτη φορά έκανε λόγο για την ενίσχυση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με 500.000 ευρώ τουλάχιστον στην κάθε υπηρεσία για αγορά αυτοκινήτων και μηχανημάτων υποστήριξης. Ενώ η αναφορά του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήταν αναλυτική.

Επιπλέον χρήματα σε λιμάνια, ηλεκτροκίνηση σιδηροδρόμου και δρόμους

Επίσης ο κ. Αγοραστός ανέφερε χαρακτηριστικά ποσά όπως:
– 2,5 εκ. ευρώ για τα λιμάνια Βόλου και Σκιάθου
– 110 εκ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου
– 50 εκ. ευρώ για τις συντηρήσεις των δρόμων

Ραγδαία αύξηση του τουρισμού μέσω του σωστού marketing plan

Ενώ για πρώτη φορά, υπερασπιζόμενος το marketing plan της περιφερειακής αρχής, έδωσε στη δημοσιότητα ενδεικτικά στοιχεία αύξησης των επισκεψιμοτήτων, αναφέροντας ότι το 2010 η επισκεψιμότητα στα μουσεία της Μαγνησίας έφτασε τα 5.129 άτομα, ενώ το 2016 τα 30.555 άτομα, ενώ στους αρχαιολογικούς χώρους το 2010 επισκέφτηκαν μόλις 1.068 άτομα, όταν το 2016 καταγράφηκαν 16.634 επισκέψεις.

Πλαστική πίστα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου – Συζητήσεις και με άλλες αεροπορικές εταιρείες για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, αποκαλύπτοντας ότι προχωρά και θα υλοποιηθεί έως το καλοκαίρι η πλαστική πίστα του σκι, ευρωπαϊκών προδιογραφών, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου να λειτουργεί όλο το χρόνο, ενώ αναφερθείς στο αεροδρόμιο και ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, τόνισε ότι συνεχίζει τις συζήτησεις και με άλλες αεροπορικές εταιρείες πέραν της Easy Jet.

Η Δ. Κολυνδρίνη ανταποκρίνεται στο έπακρο – Θέλουμε και την επόμενη 5ετία

Αναφερθείς στους άμεσους συνεργάτες του στην Μαγνησία, με πρώτη την επικεφαλής αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, για την οποία δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και δήλωσε ότι ανταποκρίνεται στο έπακρο, δημιουργώντας μάλιστα διαφορετικές συνθήκες αλλαγής, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι “εμείς κάναμε την πραγματική, δημιουργική ανατροπή και αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί πήραμε μια αυτοδιοίκηση από το μηδέν, τη φτιάξαμε, την προχωρήσαμε, την αναδείξαμε και τώρα θέλουμε και την άλλη πενταετία για να την εδραιώσουμε”, κατέληξε με νόημα.

Ακολουθώ την τακτική 24/7

Όσο για την τακτική που ακολουθεί; “Ακολουθώ την τακτική 24/7, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα”, δήλωσε με νόημα ο περιφερειάρχης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει