Το νέο βιβλίο του Γ. Σούρλα: “Ήθος στην πολιτική – Νοθευμένη Δημοκρατία νομότυπη διαπλοκή – Αθέατη απάτη”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για την έκδοση του βιβλίου “Ήθος στην πολιτική – Νοθευμένη Δημοκρατία νομότυπη διαπλοκή – Αθέατη απάτη” ο Γ. Σούρλας σημειώνει: «Κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών σου καθηκόντων, όταν βρεθείς μπροστά σε γεγονότα και εξελίξεις, που ταλανίζουν την χώρα, υπονομεύουν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

Σε ενέργειες και παραλείψεις πολιτειακών, πολιτικών παραγόντων και εκπροσώπων κορυφαίων θεσμών, που παραβιάζουν και καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους νόμους, αγνοούν ηθικούς κανόνες, ενεργούν για ίδιον συμφέρον και νοθεύουν την ουσία της Δημοκρατίας.

Όταν βρεθείς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα και έχεις υποσχεθεί στους πολίτες ότι θα σταθείς μπροστά τους με καθαρό μέτωπο και καθαρά χέρια, δοκιμάζεται η προσήλωση στις διακηρύξεις σου, τότε ενδοιασμοί δεν υπάρχουν.

Έρχεται το καθήκον, η ηθική εντολή, που επιτάσσει τι οφείλεις να κάνεις. Σου υπαγορεύει να σταθείς όρθιος, με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό κόστος, ακόμη και υπαρξιακό πρόβλημα. Να προχωρήσεις έστω και μόνος, όπως έγινε στην περίπτωση της αποκάλυψης του σκανδάλου Κοσκωτά.

Έρχεται η ώρα ευθύνης. Χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς φανατισμούς και υπερβολές, χωρίς διακρίσεις στην βάση των πολιτικών πεποιθήσεων και του κομματικού πατριωτισμού. Έρχεται η ώρα να πεις και να γράψεις ξεκάθαρα για όσα βίωσες στον πολιτικό στίβο, κατά την κοινοβουλευτική σου θητεία σχεδόν τρεις δεκαετίες, για όσα έπραξες, για την διαφθορά και την διαπλοκή που ταλανίζουν την χώρα. Ποια είναι τα αίτια που προκάλεσαν την πολιτική και κοινωνική κατάπτωση; Πώς φθάσαμε μέχρι εδώ; Τι έγινε και τι πρέπει να γίνει;

Για τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν το πολιτικό σύστημα , όπως το σκάνδαλο Κοσκωτά, του Χρηματιστηρίου, της υποτίμησης της δραχμής και πολλά άλλα.

Για νομοθετικές ρυθμίσεις εργαλεία προσωπικών συμφερόντων, εξυπηρέτησης των ημετέρων και κάλυψης παρανομιών Πρωθυπουργών.

Για τα νοθευμένα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων, για το λαθρεμπόριο επί δεκαετίες.

Για τα εξωθεσμικά κέντρα που ποδηγετούν την πολιτική ζωή της χώρας.

Για την διαπλοκή και τις άλλες όψεις της, όπως είναι η αθέατη απάτη και η νομότυπη διαπλοκή. Για κυκλώματα, που δρουν ανενόχλητα γιατί δεν υπήρχε επαρκής πολιτική βούληση.

Πρόκειται για πολιτικά ατοπήματα, τα οποία αναγράφονται σε σχετικό κεφάλαιο του βιβλίου, με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Καταγράφονται ενέργειες, παραλείψεις και πολιτικές, που νόθευσαν την δημοκρατία και ευτέλισαν το κύρος της πολιτικής.

Με την αναζήτηση όλων των παραμέτρων της κρίσης, που στον πυρήνα της διαπιστώνεται η απουσία ηθικής είναι προφανές ότι η επαναφορά της ηθικής στην πολιτική είναι η μόνη διέξοδος για ασφαλή και δημιουργική προοπτική».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει