Τριαντόπουλος για επένδυση LNG στο Βόλο: “Δεν την έχω εντοπίσει στον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης – Η τοπική κοινωνία είναι αρνητική”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Ο υπουργός Ναυτιλίας στο Βόλο στις 5 Δεκεμβρίου”: Θέμα η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Βόλου

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφερθείς μεταξύ πολλών άλλων και στα όσα γράφονται περί επένδυσης LNG στο Βόλο αλλά και στο Λιμάνι του Βόλου, αποκαλύπτοντας την έλευση του υπουργού Ναυτιλίας στις 5 του Δεκέμβρη στην πόλη, ώστε να συζητηθεί η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στον Δήμου Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα και ερωτηθείς σχετικά με τα όσα γράφονται περί επένδυσης LNG στο Βόλο, ο κ. Τριαντόπουλος είπε χαρακτηριστικά: “Γνωρίζω η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αρνητική, η τοπική κοινωνία και αυτή είναι αρνητική, αλλά δεν είναι κάτι που εγώ το έχω εντοπίσει να υπάρχει στον κεντρικό σχεδιασμό. Αλλά κάποια στιγμή νομίζω ότι αυτό είχε απαντηθεί και από τον αρμόδιο υφυπουργό σε συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή. Δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει κάτι αντίστοιχο, χωρίς να υπάρχει η συναίνεση, ο σχεδιασμός και συμμετοχή όλων. Αυτό ισχύει για όλες τις μεγάλου τύπου επενδύσεις και πόσο φυσικά όταν οι επενδύσεις αυτές έχουν τέτοιο αποτύπωμα. Οπότε υποθέτω ότι το κομμάτι αυτό είναι κάτι που δεν ξέρω κατά πόσο από την φάση των συζητήσεων θα περάσει στην φάση των πράξεων”.

Και συνέχισε: “Υπάρχει η προβλεπόμενη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί για να προκύψει μία τέτοιου τύπου επένδυση σε οποιαδήποτε περιοχή, η οποία πρέπει να ακολουθείτε και η οποία μέχρι τώρα δεν ξέρω σε ποιόν βαθμό έχει ακολουθηθεί. Αλλά όπως και να έχει είναι ζητήματα τα οποία θα πρέπει πάντα να λαμβάνουν υπόψιν τους και τις τοπικές κοινωνίες, η οποία ως γνωστό στην περίπτωση της περιοχής μας έχει θορυβηθεί από αυτό το ενδεχόμενο και έχει διατυπώσει την άποψή της ξεκάθαρα”.

Ερωτηθείς σχετικά με το Λιμάνι του Βόλου, ο κ. Τριαντόπουλος έκανε ειδική αναφορά στα αιτήματα που έχει εκφράσει ο Δήμος Βόλου, μεταξύ των οποίων και η διαχείριση του παραλιακού μετώπου, αποκαλύπτοντας ότι στις 5 Δεκέμβριου θα βρεθεί ο υπουργός Ναυτιλίας στην πόλη γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, λέγοντας σχετικά: “Είχαμε ξεκινήσει τη συζήτηση όσων αφορά στην ανταπόκριση στα αιτήματα που είχε εκφράσει ο Δήμος Βόλου για την χερσαία ζώνη. Αιτήματα που αφενός ένα μικρό μέρος του είχε γίνει αποδεκτό από την προηγούμενη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία τα προχωρήσαμε, ήδη τώρα είναι στη φάση που αφορά στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου και άλλα σημεία, τα οποία τα προχωρήσαμε. Και τώρα είμαστε στη φάση όπου θα πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να επιστρέψει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στο Ελληνικό Δημόσιο και το Ελληνικό Δημόσιο τα παραχωρεί μετά προς διαχείριση στον Δήμο Βόλου. Αυτό είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία που προχωρά και την παρακολουθούμε. Παράλληλα ο Δήμος Βόλου διατύπωσε το αίτημά του και για άλλα σημεία, το παραλιακό μέτωπο και την έκτασή του… Ο υπουργός Ναυτιλίας θα είναι στο Βόλο στις 5 Δεκεμβρίου για να συζητήσουμε το σχετικό θέμα, είναι φυσικά θετικός, δεν το συζητώ”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει