ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ: Το Πήλιο «στα λευκά» – Η Περιφέρεια κράτησε όλους τους δρόμους ανοιχτούς – Πότε ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο

Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη στο e-Volos.gr: “Χρειάζεται προσοχή, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…”

Την απόλυτη προσοχή των οδηγών, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εφιστά η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μέσα από το e-Volos.gr, αναφερθείσα στην κατάσταση που επικρατεί σε Πηλίο και Όθρυς, τα οποία τις τελευταίες ώρες έχουν ντυθεί στα λευκά.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη, η οποία έδωσε στο φως της δημοσιότητας, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, βίντεο και φωτογραφίες, από τις επιχειρήσεις των υπηρεσιών της, το χιόνι ξεκινά από το Κατηχώρι και φτάνει μέχρι το Καράβωμα, ενώ στην περιοχή της Ανάβρας έχει φτάσει το μισό μέτρο.

Όπως η ίδια επισημαίνει, δόθηκε σκληρή μάχη, ωστόσο όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί. Αυτή τη στιγμή η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθίσταται αναγκαία σε λίγα σημεία, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Σε κάθε περίπτωση, όπως η ίδια δηλώνει στο e-Volos.gr, τα φαινόμενα τις τελευταίες ώρες εξασθενούν, ωστόσο Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την κα Κολυνδρίνη, στη μάχη έχουν ριχτεί συνολικά 10 μήχανηματα, αλατιέρες – λεπίδες, ενώ σε ότι αφορά την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, αναμένεται η πτώση των ανέμων και η διάστρωση του χιονιού, με στόχο, μετά τα νέα φαινόμενα της Πέμπτης και της Παρασκευής, να παραδοθεί στους λάτρεις το Σαββατοκύριακο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει