Βολές ΕΛΜΕ Μαγνησίας κατά του Διευθυντή β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

“Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης της ΕΛΜΕ για το ζήτημα των προσφύγων…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα της περιοχής μας στα σχολεία. Η μόρφωση όλων των παιδιών είναι αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση της Πολιτείας. Οι εκπαιδευτικοί με χαρά υποδεχόμαστε τους νέους μαθητές στα σχολεία μας, ισότιμα με όλα τα άλλα παιδιά.

Υποστηρίζουμε την εισήγηση της Συντονίστριας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να λειτουργήσουν ΔΥ ΕΠ και Τμήματα Υποδοχής σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ/ΓΕΛ. Η πρόταση αυτή, παίρνει υπόψη της τις ιδιαίτερες ανάγκες του προσφυγικού πληθυσμού, τις μορφωτικές τους ανάγκες και την ηλικία τους. Εκφράζουμε την αντίρρηση μας στο σημείο της πρότασης που αφορά τους φοιτούντες σε Εσπερινό Γυμνάσιο. Υποστηρίζουμε τη θέση της ΟΛΜΕ για τις εγγραφές σε Εσπερινά Σχολεία και τονίζουμε την ανάγκη απόσυρσης της ΥΑ 139101/ΓΔ4 που θέτει εμπόδια στη μόρφωση ανήλικων εργαζόμενων.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης της ΕΛΜΕ για το ζήτημα των προσφύγων από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Θεωρούμε ότι τέτοια σοβαρά θέματα δεν λύνονται με διαρροές σχεδίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά απαιτούν την πλήρη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι βέβαια την απαξίωση της ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει