Βούλγαρης με το γάντι στο Marconi 96,1: Με θλίβει ότι κρίνουν αυτοί που δεν έχουν βάλει ένα ληθαράκι

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Θα διεκδικήσω χρήματα από την Ε.Ε. για το Μουσείο της Αργούς – Η πόλη είναι πάνω απ’ όλα. Και για να βοηθήσεις την πόλη πρώτο και κυριότερο, σέβεσαι τις επιλογές των πολιτών. Αυτό σημαίνει δημοκρατία για εμένα”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης του Μουσείου της Αργούς, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα τεράστιο αναπτυξιακό έργο για την πόλη.

Ο κ. Βούλγαρης, αναφερθείς στο Μουσείο της Αργούς, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πόρους, εξηγώντας ότι η σωστή κατεύθυνση για την χρηματοδότησή του είναι η Ε.Ε., από την οποία θα διεκδικήσει χρήματα, αφού υπάρχει και η σχετική εμπειρία αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία. Κάνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, εξήγησε ότι το Μουσείο, μαζί με το Τελεφερίκ, είναι κορυφαία έργα, τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης, η οποία δέχεται περαστικό τουρισμό.

Αναφερθείς στα νέα του καθήκοντα, αυτά του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης του Μουσείου της Αργούς, ξεκαθάρισε, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μετά τις δημοτικές εκλογές, θα συζητήσω από τη νέα δημοτική αρχή την ανανέωση αυτής της εμπιστοσύνης. Εάν θα υπάρξει ανανέωση, θα συνεχίσω, εάν όχι, θα παραδώσω τη δουλειά των 2,5 μηνών που θα κάνω ως Επιτροπή και θα παραιτηθώ”.

Όσο για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες ώρες, ο κ. Βούλγαρης εξήγησε: “Όσον αφορά την πολιτική μου ταυτότητα, θα στηρίξω όπως πάντα μέχρι σήμερα σε όλες τις εκλογές τις επιλογές του πολιτικού μου χώρου του ΚΙΝΑΛ. Εδώ θέλω να κάνω μια παρένθεση, αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από το γεγονός ότι για τις δημοτικές εκλογές του 2010 είχα προτάσεις να κατέβω και ανεξάρτητος, δεν το έκανα όμως γιατί σεβάστηκα και στήριξα την επιλογή του πολιτικού μου χώρου”, τόνισε και συνέχισε:

“Έχουν βρει θέμα και ασχολούνται. Κρίνουν έναν άνθρωπο που έχει κάνει τόσα πολλά για τον τόπο και αυτοί δεν έχουν βάλει ένα ληθαράκι ούτε για την πόλη, ούτε για την Μαγνησία. Αυτό με θλίβει, γιατί είμαι άνθρωπος ηπίων τόνων”, για να καταλήξει:

“Όταν είσαι δημοκράτης σέβεσαι αυτό που ψηφίζει και αποφασίζει ο λαός. Αυτό σημαίνει δημοκράτης για εμένα. Κάποιοι άλλοι το θεωρούν διαφορετικά. Με τον Αχιλλέα τον Μπέο δεν είμαστε ούτε ίδιοι χαρακτήρες, ούτε σκεφτόμαστε το ίδιο, ούτε πράττουμε, ούτε υλοποιούμε με τον ίδιο τρόπο, ούτε συζητάμε με τους συνεργάτες με τον ίδιο τρόπο, έχουμε τελείως διαφορετικό χαρακτήρα και όσοι προσπαθούν να μας βάλουν στο ίδιο σακί, δεν χωράμε. Από εκεί και πέρα η πόλη είναι πάνω απ’ όλα. Και για να βοηθήσεις την πόλη πρώτο και κυριότερο σέβεσαι τις επιλογές των πολιτών. Αυτό σημαίνει δημοκρατία για εμένα. Εδώ τελειώνουμε με τον πόλεμο των δηλώσεων, ότι ήταν να πω το είπα και σήμερα, από εδώ και πέρα υπάρχει δουλειά”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει