Αγοραστός και Κολυνδρίνη ενισχύουν με 2,5 εκατ. ευρώ τις λιμενικές εγκαταστάσεις Βόλου και Σκιάθου

Κ. Αγοραστός: “Με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα και τον τουρισμό…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με 2,5 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τα λιμάνια  σε Βόλο και Σκιάθο η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε πρόσκληση, με την οποία καλούνται τόσο ο  Οργανισμός Λιμένος Βόλου όσο και το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Σκιάθου να καταθέσουν άμεσα προτάσεις για την αναβάθμιση των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

«Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια συγχρονίζουμε τα λιμάνια  της Θεσσαλίας, με την εποχή» δηλώνει ο κ. Αγοραστός. «Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 4,34 εκατ. ευρώ την προμήθεια και εγκατάσταση αυτοκινούμενου γερανού και μηχανήματος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το λιμάνι του Βόλου. Η νέα πρόσκληση που θα οδηγήσει σε έργα μέχρι του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ συμβάλει στην  αναβάθμιση των υποδομών των λιμανιών και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας στηρίζουμε το λιμάνι του Βόλου  ώστε να «σταθεί» ανταγωνιστικά απέναντι στα άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Αλλά και το κεντρικό λιμάνι της Σκιάθου που υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και συμβάλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Με σύγχρονες, ασφαλείς  και αξιόπιστες εγκαταστάσεις, τα λιμάνια της Θεσσαλίας περνούν σε νέα εποχή, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών τους, τον κύκλο του τουριστικού τομέα, την  κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους».

Τα έργα που χρηματοδοτούνται

Η πρόσκληση, αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων που συμβάλουν στη συμπλήρωση, βελτίωση και αναβάθμιση των λιμένων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της Θεσσαλίας.

Αφορά σε έργα αναβάθμισης – εκσυγχρονισμού και εγκαταστάσεις ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ενδεικτικά αφορά σε έργα ενίσχυσης ασφάλειας λιμένων, επέκτασης λιμενικών έργων (κυματοθραύστες, μόλοι κ.α.), ενίσχυσης δυναμικότητας και χωρητικότητας λιμένων, βελτίωσης επίγειων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επιβατών, χώρων στάθμευσης, δημιουργίας/επέκτασης δικτύων εξυπηρέτησης σκαφών, έργα πυρασφάλειας, ηλεκτροφωτισμού και σημάνσεων, περιβαλλοντικής αναβάθμισης, εξοπλισμού και συστημάτων λειτουργίας κ.α. σύμφωνα με τις ανάγκες και το σχεδιασμό κάθε λιμένα.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι άμεση, από την 02/12/2019 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 30/04/2020 (ημερομηνία λήξης υποβολής των προτάσεων).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει