ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ στο Marconi 96,1: “Το Νοσοκομείο ζήτησε 26 μόνιμους γιατρούς και για τη νέα προκήρυξη εγκρίθηκαν μόλις 5! Καμία πρόβλεψη για χειρουργό!”

“Βόμβες στα θεμέλια του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου οι αναστολές και το κύμα συνταξιοδοτήσεων 30 περίπου γιατρών – Η αποψίλωση του ΕΣΥ έχει ονοματεπώνυμο… Η Ν.Δ. οδηγεί τα πράγματα στη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα…”

Φωτιά στα τόπια του τοπικού πολιτικού σκηνικού έβαλε το πρωινό της Τετάρτης ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, αποκαλύπτοντας ότι στην τελευταία προκήρυξη ιατρικού προσωπικού έχουν εγκριθεί μόλις 5 θέσεις ιατρών, ενώ από το Νοσοκομείο ζητήθηκαν συνολικά 26, ώστε να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν τόσο από τις αναστολές των υγειονομικών όσο και αυτά που θα προκύψουν από το κύμα των συνταξιοδοτήσεων το οποίο έρχεται το επόμενο χρονικό διάστημα και αφορά σε 30 περίπου γιατρούς.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, μέσα από μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, όπου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, όπως λ.χ. το θέμα του ανασχηματισμού, της υποχρεωτικότητας, των εμβολιασμών, των ανατιμήσεων κ.α. αλλά και σε θέματα όπως η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ή τα μεγάλα ζητήματα του Νομού Μαγνησίας, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου μετά τις αναστολές των υγειονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Έχουμε αυτή τη στιγμή δυο βόμβες να αντιμετωπίσουμε, οι οποίες έχουν μπει στα θεμέλια του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, η πρώτη είναι αυτή των αναστολών και η δεύτερη είναι ότι σύντομα, τους επόμενους μήνες, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα κύμα συναταξιοδοτήσεων. Είναι απογοητευτικά τα νούμερα, περίπου 30 γιατροί βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποχωρήσουν. Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων νομίζω ότι όχι απλά απειλεί την εύρυθμη λειτουργία του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, αλλά νομίζω ότι το οδηγεί με μαθητική ακρίβεια στα όρια των αντοχών του. Μπορεί να υπάρξει κατάρρευση. Αν δεν υπάρξει αναπλήρωση των θέσεων αυτών θα συζητάμε μετά για τμήματα τα οποία μπορεί να υπολειτουργήσουν πλέον ή μπορεί και να κλείσουν”, τόνισε για να συνεχίσει:

“Έχουμε αναστολή σε 58 άτομα του προσωπικού, αυτό είναι μείζον ζήτημα γιατί αφήνει κρίσιμα τμήματα εντελώς αποδυναμωμένα και μέχρι στιγμή δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για την αναπλήρωση των κενών”.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Μεϊκόπουλος προχώρησε στην εξής αποκάλυψη: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων είναι ότι στην τελευταία προκήρυξη ιατρικού προσωπικού, τη νέα, η οποία έχει δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα, ζήτησε το Νοσοκομείο 26 θέσεις μόνιμων γιατρών και από πληροφορίες που έχω και δε νομίζω ότι θα με διαψεύσουν οι άνθρωποι που μου τις έδωσαν, έχουν εγκριθεί μόλις 5 και δεν υπάρχει μάλιστα και καμία πρόβλεψη για θέση χειρουργού.

Είμαστε αντιμέτωποι με μία στρατηγική επιλογή. Η αποψίλωση αυτή τη στιγμή του ΕΣΥ έχει ονοματεπώνυμο, έχει στόχευση και νομίζω ότι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Ν.Δ. οδηγεί τα πράγματα στη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Και εδώ θα είναι η μεγάλη κουβέντα που έχουμε να κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα”, κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει